23948sdkhjf

Medicinhistoriska packar ihop

Snart långstänger medicinhistoriska museet i Göteborg inför en renovering.

Museibyggnaden, Oterdahlska huset, har genom åren satt sig mer och mer och nu är det dags att stabilisera byggnaden. I samband med arbetet kommer det också att ske en standardhöjning av lokalerna. Byggnaden har använts som museum sedan 1986 men varit i Sahlgrenska sjukhuset ägo ända sedan 1808. 

– Under perioden kommer utställningarna att vara stängda men vi ska arbeta för att nå ut och vara tillgängliga på annat vis. Våren 2019 kommer vi att ägna åt omstyrning av verksamheten, men från hösten 2019 planerar vi att på olika sätt, genom samarbeten och aktiviteter i stadsrummet, återigen bli mer synliga för vår publik, säger Lisa Sputnes Mouwitz, museichef på Medicinhistoriska museet.

Samlingarna på museet består av instrument, utrustning, möbler, textilier med mera från 1700-talet och framåt. 

– Tiden ”i kappsäck” ger oss på Medicinhistoriska museet möjlighet att testa olika metoder och arbetssätt samt lägga en god grund för den framtida verksamheten. Vi kommer också att vända oss in mot samlingarna och öka kunskapen kring alla de spännande föremål och berättelser som Medicinhistoriska museet huserar, fortsätter Lisa Sputnes Mouwitz.

Under hösten håller museet öppet med bland annat föreläsningsserien Torsdags-te och spökvandring under höstlovet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125