23948sdkhjf

Melvin Samsom säger upp sig

Samtidigt som ytterligare konsultaffärer kring Nya Karolinska uppmärksammas i media, väljer sjukhusdirektören att säga upp sig. 

Nyheten publicerades av Karolinska universitetssjukhusets pressavdelning på måndagkvällen. Sjukhusdirektören Melvin Samsom säger upp sig. Hans uppsägningstid löper på sex månader. 

– Jag har varit på Karolinska Universitetssjukhuset i fyra år och haft förmånen att leda den stora förändring som sjukhuset genomför tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vi befinner oss nu i ett läge då sjukhuset behöver ett annat ledarskap för att gå in i nästa fas. Jag vill ge förutsättningar för en bra överlämning till nästa sjukhusdirektör, och har därför i dag träffat landstingsdirektör Malin Frenning och lämnat in min avskedsansökan. Jag stannar kvar i min roll till våren 2019, säger Melvin Samsom i ett pressmeddelande. 

Samtidigt har Dagens nyheter fortsatt att granska sjukhusets nota för konsulter. Den senaste veckan har man riktat ljuset på bemanningsbolaget Nordic interim. Därifrån har nederländska konsulter hyrts in för arvoden på upp till 55 000 kronor per dag och DN rapporterar att alla dessa konsulter kommer från Melvin Samsoms nätverk. 

Nu har Konkurrensverket beslutat att granska Karolinskas konsultinköp, men det har inte vägt in i hans beslut att lämna sjukhus, enligt honom själv. 

– Det är utanför mitt område. Det är en sak mellan Konkurrensverket och Nordic interim. Vi har hyrt in interrimschefer helt enligt regelverket, säger han till DN. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109