23948sdkhjf

Skifte på Mercodias ordförandepost

Anneli Palm tar över efter sin far.

Uppsalabolaget Mercodia, som utvecklar laboratorietester och erbjuder bioanalytisk service, har valt en ny styrelseordförande, Anneli Palm. Hon ersätter sin far Erling Holmlund grundade bolaget 1991 och sedan dess lett styrelsens arbete. Själv arbetar Anneli Palm på Mercodias HR-avdelning och har suttit i styrelsen sedan 2009.  

– Jag är väldigt stolt över att fortsätta driva pappas företag framåt. Vi är fortfarande efter 27 år ett familjeägt företag som enbart växer organiskt, helt utan riskkapital, något som är ganska unikt i dagens läge, säger Anneli Palm i ett pressmeddelande. 

I Mercodia ser man Erling Holmlund som den forskningskunniga entreprenören, medan dottern är mer av en administratör som arbetar för företagskulturen.  

– Nu när vi är över 80 anställda säger man ibland till mig att det inte längre går att vara ett ”litet, intimt” företag, men jag tror att det är möjligt, med rätt inställning. Vi har fortfarande alla företagets delar på samma plats, i vår hemstad Uppsala. Från forskning och utveckling till produktion, marknad och sälj, alla jobbar under samma tak. Det är korta beslutsvägar och alla känner varandra, vilket underlättar väldigt när vi utvecklar och tillverkar våra högkvalitativa produkter. 

Samtidigt som Anneli Palm blir ordförande tar Bertil Ahlqvist klivet in som ordinarie styrelseledamot. Han ersätter Anders Lönnqvist. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078