23948sdkhjf

Ut i stora världen för Mercodia och Pharem

Nu tar bolagen examen från Uppsala innovation centre.

Företagsinkubatorn och acceleratorn Uppsala innovation centre, UIC, har släppt ifrån sig ytterligare två bolag inom life science. Mercodia och Pharem biotech gjorde sin exit och fick diplom på UIC-dagen, som samlade 300 startups och andra intresserade. De båda bolagen har slutfört UIC:s affärsutvecklingsprogram UIC business accelerator, där de har fått tillväxtstöd från UIC och UIC:s affärscoacher inom näringslivet.  

‒ Vi är mycket glada över att ha fått följa den snabba utvecklingen hos Mercodia och Pharem biotech. De blir nu UIC alumner, och vi kommer att ha en fortsatt nära kontakt med företagen. Vi arbetar nära tillsammans med bolagen i UIC och blir ett sammansvetsat team. Alumnbolagens erfarenheter och nätverk kan också komma de tidigare UIC-bolagen till nytta, vilket är mycket värdefullt, säger Per Bengtsson, vd på UIC, i ett pressmeddelande. 

Mercodia utvecklar och producerar laboratorietester. I dag omsätter de 100 miljoner kronor och har specialiserat sig på Elisa-tester inom diabetes, fetma och kardiovaskulära sjukdomar. Pharem biotech utcecklar ett system som renar dricksvatten från organiska föroreningar, med hjälp av enzymer. De har numera sin verksamhet i Södertälje. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08