23948sdkhjf

Försening för Quickcool

En leverantörsförändring försenar CE-märkningsprocessen och därmed lanseringen av bolagets kylsystem.

När Quickcool beställde komponenter i juni för att säkerställa leveranser under året, återkom bolagets leverantör av flödesmätare i USA med beskedet att produktionen av den nämnda komponenten har upphört med omedelbar verkan. Då leverantören inte lagerförde några komponenter, tvingades Quickcool finna en annan leverantör. Nu har en annan leverantör identifierats som bolaget utvärderar för att säkerställa leveranser av en ersättningskomponent framgent.

Trots förseningen ser bolagets vd fördelar med förändringen:

– Även om byte av leverantör och komponent försenar CE-märkningsprocessen något, så blir den tekniska lösningen bättre lämpad för framtiden när vi introducerar s.k. line extensions. Vi har valt att ersätta den ursprungliga flödesmätaren med en ultraljudslösning istället, vilket erbjuder både bättre tillförlitlighet och minskar styckkostnaderna på kylenheten, men framför allt på vårt engångskit. Vi blir därmed mer konkurrenskraftiga på marknaden och förbättrar våra marginaler både på kort och lång sikt, säger vd Fredrik Radencrantz i ett pressmeddelande.

Arbetet med att ersätta komponenten påbörjades i juli och lösningen kommer att vara helt introducerad i september, varefter tredjepartstester och granskning av våra tekniska filer fortsätter enligt plan.

Quickcool är ett medicintekniskt företag, med bas i Ideon science park i Lund. Företaget har utvecklat ett patenterat system för att kyla hjärna och kropp, huvudsakligen för plötsliga hjärtstilleståndspatienter, men även för experimentell strokebehandling och feberhantering.

Bolagets system är baserat på en proprietär metod. I ballongkatetrar, som förs in i näshålan, cirkulerar en kall saltlösning. På så sätt utnyttjas näshålans värmeväxlingsegenskaper för att kyla hjärnan och kroppen.

Enligt den uppdaterade tidsplanen så kommer lanseringen att ske i under första kvartalet 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079