23948sdkhjf

Hemmoniterering ger trygghet

I fjol hade Rise ett projekt med att testa ett system som mätte värden och avvikelser för patienter med KOL. Carina Levander var en av patienterna som deltog i studien. Nu är studien avslutad och otryggheten har kommit tillbaka.

Carina Levander har levt med sin KOL i många år. Behovet av vård och närheten till sjukhus har successivt ökat. Under studien åkte hon inte in akut och hennes frihet ökade.rihet

- Jag var jätteglad som fick använda det där systemet. Trygghet är allt för mig med KOL och det går åt så mycket energi åt att vara otrygg och rädd att energin inte räcker hela dagen. För de som dessutom är ensamma måste det vara helt underbart, berättar Carina Levander för MedTech Magazine.

För Carina Levander pågick den längsta testperioden i sex veckor och det har nu gått ett år sedan den avslutades.

Vad saknar du mest?

- Att jag kunde få en snabb kontakt med vården och att de kunde kontakta mig när de såg att värdena förändrades. Nu kan jag gå upp på morgonen och känna mig orolig, och då måste jag åka in. De senaste tre gångerna jag åkt in har jag haft tre olika läkare och nu väntar jag fortfarande på resultat på röntgen. Under den där tiden behövde jag inte åka in till sjukhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329