23948sdkhjf

Linköping värvar från Sectra

Liu innovation, Linköpings universitets innovationskontor, förstärker kompetensen strategiskt inom life science och specifikt medicinsk teknik och rekryterar ny innovationsrådgivare.

Catharina Sandberg kommer närmast från Sectra där hon ansvarat för att leverera företagets medicinska mjukvara till Skandinaviska kunder. Nu blir hon ny innovationsrådgivare på Linköpings universitets innovationskontor.

– En god hälsa för alla är en komplex samhällsutmaningen, här behövs bred samverkan för att hitta lösningar. Vi ser ett ökat behov av samverkan tidigt i innovationsprojekten och specifik kompetens inom medicinsk teknik var nödvändig. Att rekrytera från Sectra, som är specialiserade inom området, gör oss rustad för uppgiften att ta tillvara kunskap som kan generera nytta in till vården och näringslivet, säger Gio Fornell, enhetschef Liu innovation.

Rekryteringen ligger också i linje med den life science förstudie som nu genomförs på uppdrag av Region Östergötland. Den har fokus på medicinsk teknik och ska lyfta fram vilka förutsättningar och möjligheter som finns för regionen att profilera sig inom life science med fokus på medicinsk teknik och utifrån ett trippelhelix-perspektiv. Studien ska vara klar den 30 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078