23948sdkhjf

Storsäljare mot extern otit byter ägare

Abigo övertar medicinteknikbolaget Amellnova och dess storsäljare Otinova.

Läkemedelsbolaget Abigo medical övertar företaget medicinteknikbolaget Amellnova, baserat i Uppsala, som därmed ingår i Abigokoncernen. Med övertagandet följer även Amellnovas produkt Otinova, för behandling av inflammation i hörselgången, vilket stärker Abigos position inom terapiområdet öron genom att erbjuda receptfri hjälp inom hela egenvårdsområdet för öron/hörselgång.

– Otinova är ett värdefullt tillskott för Abigo, en mycket intressant produkt och succé på marknaden som dessutom har en stor utvecklingspotential. Abigo är ett komplett läkemedels- och medicintekniskt företag. Vi har kompetens och resurser att utveckla en bredare produktportfölj och därmed öka försäljningen rejält, det här är en spännande möjlighet. Otinova passar oss perfekt. Vi ska stärka intresset för Otinova i Skandinavien, därefter i övriga Norden och vidare globalt. Vi marknadsför redan nu våra produkter framgångsrikt i fler än 65 länder, säger Jan G. Smith, vd på Abigo i ett pressmeddelande.

Medicinteknikbolaget Amellnova har bland annat utvecklar och sålt Otinova som är CE-märkt och den enda medicintekniska produkten som är registrerad hos Läkemedelsverket för indikationen profylax och behandling av extern otit. Produkten omsätter idag cirka 4 miljoner kronor.

– Abigo kan marknadsföra Otinova på många fler marknader än vad Amellnova hade mäktat med. Dess potential kommer nu att tas om hand på ett optimalt sätt. Dessutom kompletterar Otinova utmärkt andra Abigo-produkter. Abigo har nu tre produkter inom detta område i sin portfölj och det kommer att ge Otinova de bästa förutsättningarna att bli den stora produktsuccé som den förtjänar, kommenterar Claes Lundberg grundare av Amellnova.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063