23948sdkhjf

Rådgivning till tusen

Fem organisationer i det sydsvenska innovationssystemet går ihop i en kampanj där de ger bort 1000 timmar gratis affärsrådgivning för att stötta entreprenörer i hela Sverige.

Drygt 30 affärsutvecklare från fem organisationer i det sydsvenska innovationssystemet går nu ihop för att erbjuda alla Sveriges entreprenörer 1000 timmars gratis affärsrådgivning

Organisationerna bakom initiativet har hjälpt till att skala fler än 1400 startups, och har kunskaper inom rekrytering till sälj, global expansion och kapitalanskaffning, något tidiga entreprenörer nu får tillgång till genom nischad rådgivning över telefon.

I kampanjen som kallas #1000busyhours kan vem som helst med en skalbar idé registrera sig för en av 1000 timmars gratis affärsrådgivning med en av det 30-tal affärsrådgivare som ingår i satsningen. Vanligtvis behöver man sitta i något av inkubatorprogrammen som organisationerna erbjuder för att få tillgång till affärsrådgivning. Genom att erbjuda rådgivning till alla tidiga entreprenörer, oberoende var i Sverige de är, hoppas man nu kunna nå fler.

– Det kräver mycket arbete att bygga bolag och det sker ofta många misslyckanden på vägen. Det är inte ett problem i sig, vi brukar säga att entreprenörerna ska misslyckas så snabbt som möjligt, dra lärdomar och sedan gå vidare. Våra affärsutvecklare har sett det mesta, och i och med deras långa erfarenhet är vår förhoppning att deras expertis nu ska kunna hjälpa fler entreprenörer att starta bolag i just södra Sverige, säger Annica Carlstedt, projektchef på Innovation Skåne, en av organisationerna bakom kampanjen, i ett pressmeddelande.

De fem organisationerna bakom initiativet är Smile Incubator, Blekinge Business Incubator, Minc, Ideon Innovation och Innovation Skåne

– Våra organisationer jobbar väldigt nära varandra - är man inne i ett inkubatorprogram har man informell tillgång till mer eller mindre alla aktörer och rådgivare genom vårt stora nätverk, något som är helt unikt för Sverige. Nu går vi ihop för att öppna upp ytterligare och göra detta tydligt för entreprenörerna i resten av Sverige också,kommenterar Charlotta Alegria Ursing, vd på Minc.

Kampanjen pågår i 1000 timmar, vilket innebär att entreprenörer kan registrera sig för en timmes gratis rådgivning fram till 3 juli. Entreprenörerna registrerar sig på 1000busyhours.nu, där man också specificerar inom vilket område man vill ha rådgivnin. Kampanjen är en del av projektet Business Incubation 2020, delvis finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062