23948sdkhjf

Mobil hjärtdiagnostik engagerade patienter

Ekerö vårdcentral har tillsammans med Coala life drivit ett pilotprojekt inom mobil hjärtdiagnostik. Resultaten visar ett ökat engagemang.

Pilotprojektet startade i december förra året och avslutades i mars i år, och har gått ut på att 30 patienter med en medelålder på 63 år använt Coala heart monitor pro, en mobil enhet som används för att mäta EKG och följa hjärtmönster. Resultaten från projektet slår fast att patienterna dels uppskattar ny teknik, dels känner trygghet i att kunna ta ett EKG närhelst de känner symtom. Resultaten visar även på ett ökat engagemang och ökad trygghet bland både patienter och medarbetare.

– Vi har sett att försöket bidragit till högre delaktighet och engagemang bland både patienter och medarbetare. Det är ett pedagogiskt och användarvänligt sätt att mäta rubbningar i hjärtrytmen, och det kan leda till att vi tidigare har möjlighet att upptäcka besvären, säger Sara Banegas, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef vid Ekerö vårdcentral.

Coala heart monitor pro är en medicinteknisk produkt som möjliggör digitala arytmiutredningar på distans. Produkten lyssnar, mäter och analyserar, med mål att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid.

– Pilotprojektet har också inneburit att vi kunnat utreda mer själva och remitteringen till specialist minskade med 37 procent, vilket lett till vissa kostnadsbesparingar för verksamheten, fortsätter Sara Banegas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078