23948sdkhjf

Smartwise i samarbete med Astrazeneca

Bactiguards teknik en del av tekniken i det nya samarbetet.

Bactiguards licenspartner Smartwise har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Astrazeneca bland annat för utveckling av avancerade vaskulära injektionskatetrar med Bactiguards ytskikt för nya, innovativa behandlingsmetoder av hjärtsvikt och cancer.

– Samarbetsavtalet med Astrazeneca är ett stort genombrott för Smartwise, där ett ledande, globalt läkemedelsbolag investerar i utvecklingen av deras innovativa behandlingsmetoder för våra största, allvarliga folksjukdomar. För Bactiguard kan avtalet på sikt generera nya licensintäkter, men framförallt är det en kvalitetsstämpel som visar potentialen i vår teknologi och öppnar dörren till nya licensaffärer, säger Cecilia Edström, finansiell chef för Bactiguard, i ett pressmeddelande.

I februari 2017 etablerade Bactiguard och Smartwise ett gemensamt utvecklingsprojekt för avancerade, Bactiguard-belagda vaskulära injektionskatetrar. Samtidigt tecknades ett licensavtal som genererade 2,5 miljoner amerikanska dollar i licensintäkter för Bactiguard, för den exklusiva och globala rätten till Bactiguard-teknologin inom detta applikationsområde.

Avtalet mellan Smartwise och Astrazeneca genererar initialt inga nya licensintäkter för Bactiguard, men när katetrarna når marknaden kommer det att generera royaltyintäkter, vilket bedöms ligga cirka två till tre år fram i tiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078