23948sdkhjf

Nykomling i Göteborg lockar stort

Monterytorna är snart slut – trycket på nykomlingsmässan i Göteborg är stort. – Det visar att det finns ett uppdämt behov av den här typen av hjälpmedelsmöte i regionen, säger Swedish medtechs Petrus Laestadius.

Under flera år har fortbildande hjälpmedelsmöten arrangerats i Skåne, 7-klövern och Stockholm. Swedish Medtech har i nära samarbete med landsting och regioner arbetat fram en modell för dessa möten som riktat sig mot förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra som arbetar i branschen. Nu har turen kommit till Göteborg. I januari 2019 är det dags. Mässan arrangeras 22-23 januari på Serneke Arena i Göteborg och fokus ligger på fortbildning, inspiration och utveckling. Aktuella föreläsningar kommer att varvas med relevanta workshops och på utställningen kan kvalificerade möten med innovatörer, leverantörer och tillverkare inom hjälpmedelssektorn ske.

– Vi ser redan nu fram emot mötet i januari och planeringsarbetet för seminarier och workshops är i full gång. På flera håll inom regionen möter vi leverantörer och kunder som frågar om denna typ av möte då de hört, läst och även i vissa fall deltagit på de som genomförts på andra håll i Sverige, säger Ulrika Olsson på Arjo.

Aktuella föreläsningar kommer att varvas med relevanta workshops och på utställningen kan kvalificerade möten med innovatörer, leverantörer och tillverkare inom hjälpmedelssektorn ske. Thomas Fogdö är en av de inbokade föreläsarna avslöjar Anders Arehag, projektledare för mässan.

– Vi har arbetet med Thomas vid tidigare mässor och responsen från publiken har varit jättefin. Nu vill vi att förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra av mässans målgrupper i Västra Götaland också ska få chans att lyssna till hans lärorika och inspirerande föreläsning.

På den här typen av hjälpmedelsmöte kan besökarna, som till största del arbetar inom kommuner och landstingen, få tid med leverantörerna att ställa ingående frågor kring teknik, arbetssätt och få testa medicintekniska hjälpmedel, allt för att utvecklas i sina yrkesroller.

– Responsen från alla målgrupper för det stundande hjälpmedelsmötet i Göteborg januari 2019, visar att det har funnits ett uppdämt behov av den här typen av mötesplats. Från förskrivarna hör vi att de önskat ett tillfälle att i lugn och ro med hjälpmedelsföretagen diskutera nuvarande och framtida lösningar och produkter. Många säger också att inspirerande föreläsningar och fortbildande workshops med senaste kunskapen är jätteviktiga för att utvecklas i sitt arbete. Inspiration, kunskap och möten med sina kollegor och samarbetspartners har efterfrågats under många år, säger Petrus Laestadius, Swedish medtech.

Monterytorna är i princip slut, några enstaka finns kvar.

– Det stämmer. Trycket från utställarna har varit stort, bekräftar Anders Arehag. Det märks att detta möte är efterlängtat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115