23948sdkhjf

Här är finalisterna i eHealth award

Imorgon, den 24 april, presenteras vinnaren av årets eHealth award. Här berättar vi lite mer om de tre finalisterna.

Det började med 31 företag som fajtas om segern i det prestigefyllda priset eHealth award, som Sahlgrenska science park, Vitalis, Healthtech Nordic och Cerner Sverige initierade förra året och som då kammades hem av Coala life.

Då vann en hjärtmonitor med tillhörande tjänster. I år levererar det tävlande innovativa lösningar mot antibiotikaresistens, patientplaner som engagerar patienter i sin egen vård och en lösning för beroendevård.

– Gemensamt för finalisterna är att de har innovativa lösningar riktade mot stora globala utmaningar för hälsa- och sjukvård, har hög marknadspotential, och har patienten i centrum, säger Marianne Larsson, jurymedlem och innovationschef i Innovation Skåne, i ett pressmeddelande.

Här är finalisterna:

  • 1928 Diagnostics har utvecklat en molnbaserad lösning för att diagnosticera och spåra antibiotikaresistenta baketerier. En utförlig analys av den sjukdomsalstrande bakteriens DNA görs på endast några minuter. Analysen ger en antibiotikaresistensprofil som används som underlag för behandling av patienten samt värdefull information om bakterieinfektionen är del av ett större utbrott eller inte. På så sätt kan man kartlägga hur multiresistenta bakterier breder ut sig.
  • Frisq care möjliggör för vården att skapa personliga vårdplaner för patienter och förenkla dokumentation och samordning - allt integrerat med vårdgivarens journalsystem. Tjänsten ger patienten möjlighet att aktivt engagera sig i sin vård via sin mobil. Patienten kan via Frisq care dela sina vårdplaner över flera vårdenheter och vårdgivare. Vårdteamet får på så vis omedelbar tillgång till nödvändiga uppgifter för att fatta rätt beslut om pågående behandling. Detta sparar tid för vårdteamet och hjälper vårdpersonal att fokusera på rätt åtgärder för att ge bästa möjliga vård.
  • Kontigo care erbjuder molnbaserade lösningar som möjliggör diagnos, behandling och efterbehandling av alkoholism och spelberoende. Artificiell intelligens och algoritmer kartlägger patientens beteende- och beroendemönster. Detta gör det möjligt för vårdgivaren att monitorera behandlingsprocessen, hitta underliggande faktorer som påverkar beroendet, förutsäga terapiföljsamhet och att upptäcka och förhindra återfall. Lösningarna möjliggör individualiserad behandling, motiverade patienter, mätbara behandlingsutfall, förbättrad livskvalitet och minskade kostnader för samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094