23948sdkhjf

Siemens innovationsbolag startar upp i Sverige

Siemens globala innovations- och investeringsbolag Next47 expanderar och startar nu upp verksamhet i Norden med bas i Stockholm.

Next47 har en miljard euro i kapital och fokus ligger på att investera i entreprenörer och innovativa startups samt samverkan med etablerade riskkapitalfonder. I onsdags besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg Siemens.

– Siemens har funnits i de nordiska länderna i över 125 år och vi vet att nyckeln till långsiktig framgång är att satsa på innovation och samarbeten. Genom att knyta samman den svenska startupscenen med våra kunder och vår kunskap skapar vi goda förutsättningar för nya affärsmöjligheter. Samtidigt skapar vi värde för svenska startups och hjälper dem ut på en global marknad, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens Nordic, i ett pressmeddelande från bolaget.

Next47 lanserades i oktober 2016. Nu expanderar verksamheten alltså med nordisk närvaro, som ska investera i och samarbeta med innovativa startups i Sverige, Norden och Baltikum.

– Det är roligt att nu kunna välkomna Next47 hit. Siemens är ännu ett stort företag som nu satsar stort på den här typen av innovationssamarbeten i Sverige. Det är bra för Sveriges konkurrenskraft, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Next47 är särskilt intresserade av skalbara startups inom artificiell intelligens, mobilitet, avancerad tillverkning, IT-säkerhet och energi. Syftet är bland annat att koppla samman entreprenörer och innovativa affärsidéer med Siemens kunder och breda verksamhet inom elektrifiering, automation och digitalisering.

– Vår strategi är att kombinera den oberoende investerarens snabbhet med bredden av Siemens verksamhet och startupvärldens innovationskraft. Sverige har många visionära entreprenörer som Next47 ser fram emot att lära känna, säger Magnus Lundin, verksamhetsledare för Next47 Nordics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219