23948sdkhjf

Hjälpmedelsmöte lockade många

För tredje gången stod Lund värd för Hjälpmedel och välfärdsteknologi. – Det är ett viktigt mötesforum, säger Mats Renard kommunförbundet Skåne.

Under två dagar samlades kommunala och regionala arbetsterapeuter, fysioterapeuter och hjälpmedelskonsulenter med flera för att gå på seminarier, medverka i workshops och möta leverantörer, tillverkare och innovatörer på den stora utställningen.

– Mässan möjliggör värdeskapande dialog mellan leverantörer och kunder samt erbjuder kompetensutveckling i form av seminarier och workshops. För många kommunala förskrivare är mässan ett unikt tillfälle att träffa våra hjälpmedelsleverantörer, ställa frågor och se nyheter, säger Mats Renard, regional samordnare på Kommunförbundet Skåne.

Mässan invigdes av Carina Nilsson, kommunalråd med ansvar för äldrefrågor i Malmö som talade om vikten av välfärdsteknik. Bakom hjälpmedelsmötet står Swedish Medtech, Region Skåne, Landstinget Blekinge och Kommunförbundet Skåne.

– Kommunförbundet Skåne är samarbetspartner till mässan Hjälpmedel och välfärdsteknologi eftersom det är ett viktigt mötesforum för dialog, samverkan och kompetensutveckling kring hjälpmedel för kommunala och regionala arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter och hjälpmedelskonsulenter med flera, förklarar Mats Renard.

Det var tredje gången hjälpmedelsmötet gick av stapeln i Lund och det blev på nytt besöksrekord. Över 1400 besökare kom till Sparbanken Skåne arena för kompetensutveckling, nätverkande och dialog. På den stora leverantörsutställningen fanns drygt 70 utställare redo att visa, förklara och diskutera.

- Att kunna få ta del av det senaste inom branschen och att kunna ge feedback på detta innebär att behoven på marknaden och utbudet går hand i hand – något som  gynnar slutanvändaren, vilket så klart är målet för oss alla, förklarar Ulrika Olsson, Arjo.

Parallellt med utställningen pågick seminarier och workshops kring relevanta och angelägna ämnen.

- Att kunna kombinera fortbildning på aktuella tema samt ge möjlighet för besökarna att ställa direkta frågor till alla samarbetspartners på plats ser vi som en av de största styrkorna för detta möte, säger Ulrika Olsson, Arjo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111