23948sdkhjf

Irene Svenonius ny stiftelseordförande

Stiftelsen Flemingsberg science har utsett finanslandstingsrådet, till ny styrelseordförande.

Irene Svenonius är finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting och hon efterträder förra landshövdingen i Stockholms län, Chris Heister, som avgick som styrelseordförande i samband med sin pensionering hösten 2017.

Irene Svenonius är utbildad civilekonom med inriktning mot företags- och nationalekonomi. Tidigare har hon varit stadsdirektör i Stockholms stad, vd för Stockholms stadshus, förvaltningschef på Stockholms stads utrednings- och statistikkontor och chef för finansavdelningen vid stadsledningskontoret i Stockholms stad. Hon har med andra ord stor erfarenhet av ledning och styrning av komplexa verksamheter i kommunal sektor och arbete i politiskt styrda organisationer. Hon har även suttit i styrelsen för Stockholms universitet.

– Flemingsberg är ett av Stockholmsregionens mest lovande framtidsområden. Med fem lärosäten, halva Karolinska Sjukhuset och ett utmärkt pendlingsläge kan Flemingsberg utvecklas till en centralort för Södertörn och en grundpelare i hela Stockholms län, säger Iréne Svenonius i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Flemingsberg science grundades 2011 av högskolorna med verksamhet i Flemingsberg: Karolinska institutet, Kungliga tekniska högskolan, Röda korsets högskola, Södertörns högskola samt Huddinge och Botkyrkas kommuner och Stockholms läns landsting. Stiftelsens syfte är att genom ökad samverkan mellan Flemingsbergs aktörer och med det kringliggande samhället skapa högre attraktion gentemot studenter, kunskapsorganisationer, entreprenörer samt företag och därmed bidra till ökad tillväxt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156