23948sdkhjf

AI ska hitta melanom

Företaget Gnosco har fått pengar av Vinnova för att utveckla artificiell intelligens.

Gnosco har utvecklat plattformen Dermicus, som är en telemedicinskt kliniskt beslutsstöd. Den används redan i dag av hudspecialistersom gör bedömningar av dermatoskopiska bilder som skickas in av primärvårdsläkare via en mobil applikation. Nu ska företaget vidareutveckla programvaran med en bildigenkänningsalgoritm.

- Studier av AI-algoritmer för hudcancer genomförs idag på flera håll i världen. Det som gör detta projekt unikt är att vi är först i världen med att i praktiken implementera en avancerad algoritm i ett befintligt vårdflöde. Det här kommer att bli mycket intressant! Att vi samarbetar med specialister både på Karolinska och KTH visar att vi har något stort på gång, säger Daniel Eliasson, vd för Gnosco och projektledare för det nya initiativet.

Utvecklingen sker i samarbete med KTH och Karolinska universitetssjukhuset och  1,3 miljoner kronor i stöd från Vinnova. Syftet är att utveckla och implementera AI-stöd i en etablerad vårdprocess, där diagnosstöd idag redan används för ökad kunskap och tidig upptäckt av malignt melanom. 

Gnosco ingår i Sahlgrenska Science Park och HealthTech Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078