23948sdkhjf

Östergötland fixar egna mobilläkare

Nu kan alla östgötar boka tid och träffa en läkare via sin mobil eller surfplatta.

Den som använder en androidtelefon, Iphone, eller motsvarande surfplattor kan nu träffa en läkare från Region Östergötland via videolänk.

Man bokar själv en passande tid i appen. Det kan ske efter kontakt med 1177 eller vårdcentralen i telefon, men det går även bra att boka direkt, utan att ha haft kontakt med vården. Sedan görs bedömningen direkt vid det digitala mötet där läkaren och den som söker vård ser varandra på skärmen medan de samtalar.

– Digitala läkarbesök fungerar framför allt vid lindriga besvär som inte kräver en fysisk undersökning eller regelbundna kontakter med vårdcentralen, som till exempel urinvägsbesvär, allergi, förkylning och hudbesvär, säger Maria Randjelovic, utvecklingschef vid Primärvårdscentrum, i ett pressmeddelande.

Man gör sin tidsbokning med hjälp av Bank-id och öppettiderna är 8-22 måndag till torsdag och 8-17 på fredagar. Läkarna kommer både från de vårdcentraler som regionen själv driver, och de privata vårdcentralerna.

– Det är viktigt att Region Östergötland erbjuder invånarna en modern och tillgänglig hälso- och sjukvård som möter deras behov. Det gör vi bland annat genom att öppna fler kontaktvägar in till oss med hjälp av ny teknik, säger regionrådet Margareta Fransson (MP).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157