23948sdkhjf

Skåne får ny utvecklingschef

Docenten tar steget in i Folktandvården.

Henrik Jansson är i dag docent i oral hälsovetenskap vid Hälsohögskolan i Jönköping. I augusti tillträder han sin nya tjänst som forsknings- och utvecklingschef i Folktandvården Skåne.

Henrik Jansson är specialisttandläkare i parodontologi och har de senaste tre åren arbetat som docent i oral hälsovetenskap vid Hälsohögskolan i Jönköping. Han har lång erfarenhet som universitets- och högskolelärare för tandläkar- och tandhygieniststudenter. Under hösten 2017 har han projektlett och ansvarat för en ansökan om ny tandläkarutbildning vid högskolan i Jönköping.

Internationellt har Henrik Jansson också varit med och initierat och etablerat isamarbeten med bland annat hälsoministeriet i provinsen Gansu i Kina och University of Portsmouth i Storbritannien. Han har varit forskningsaktiv i 20 år och är författare och medförfattare till över 30 vetenskapliga publikationer.

De senaste åren har Folktandvården Skåne fyrdubblat medlen till forsknings- och utvecklingsprojekt, satsat på tio egenfinansierade ST-tjänster och tre forskarutbildningstjänster. 2016 lanserades Folktandvården Skåne academy, en påbyggnadsutbildning och kompetensutveckling för alla medarbetare. Under 2018 gör man också en ny satsning när kunskapscentrumet Leendecentralen etableras i Lund. I det nya huset kommer det att finnas klinisk verksamhet med 38 behandlingsrum, operationsrum, bio- och tekniklaboratorium, forskning och innovation samt en kunskapsarena och ett huvudkontor.

Henrik Jansson efterträder Ewa Ericson. Hon kommer dock att vara fortsatt anställd och blir även framåt viktig för FoU-avdelningens fortsatta utveckling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078