23948sdkhjf

Arjo inleder samarbete med Sony

Tillsammans ska bolagen hjälpa sjukvårdspersonal att hitta kritisk utrustning.

Med en molnbaserad lösning ska svenska Arjo och Sony mobile öka effektiviteten i den svenska vården. I dag går värdefull arbetstid åt till att leta efter utrustning, något som man nu kan minska med hjälp av spårningsteknologi med realtidsfunktion

I Tag on, ett forskningsprojekt på akuten vid Skånes universitetssjukhus i Lund, samlade institutet Rise sjukvård, akademi och näringsliv för att med hjälp av ett positioneringssystem spåra rörelser och position hos utrustning, patienter och personal. Projektet genomfördes under två år och ett av resultaten visade att man kunde minska tiden för att leta efter utrustning med upp till 63 procent. 

– Samarbetet med Sony mobile är en viktig milstolpe i vårt digitaliseringsarbete som syftar till att hjälpa våra kunder att öka effektiviteten i vården. I och med den här toppmoderna tekniken från Sony mobile kan vårdgivarna i stället koncentrera resurserna på att tillhandahålla bästa möjliga vård till en lägre kostnad, Arjos vd och koncernchef Joacim Lindoff, i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer nu de båda bolagen att inleda implementeringen av sin nya spårningslösning på sjukhus i USA och Storbritannien. Samarbetet omfattar inledningsvis marknadsrättigheterna och rätten att sälja denna spårningslösning med realtidsfunktion på viktiga marknader, men båda parter ser en stor potential för framtida samarbeten.

– Vi betraktar det här som det första steget i vårt samarbete med Sony mobile och vi ser fram emot att utöka samarbetet även inom andra digitaliseringsområden som är intressanta för oss. Detta skulle bidra till förbättrade arbetsflöden, förbättrade kliniska resultat, ökad säkerhet och i slutändan till en minskning av vårdkostnaderna, säger Joacim Lindoff.

Sony mobile i sin tur ser vården som ett av de områden där man kan förenkla sina kunders vardag genom digitalisering.

– Det här samarbetet med Arjo är ett typexempel på hur vi går ihop med andra marknadsledare för att skapa användarfokuserade smarta lösningar, säger Johan Svenér, chef för internet of things inom Sony mobiles Business group Europe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127