23948sdkhjf

E-hälsomyndigheten hjälper dig att förstå lagen

Nytt digitalt stöd för hälso- och sjukvården samt socialtjänsten.

Nu presenteras en ny webbplats med fokus på att ge juridiskt stöd i vård och socialtjänst. Där finns ett stort behov av tillgänglig kunskap om vad som gäller för journaler och personakter. Det här är frågor som speciellt kommer att behöva redas ut när e-hälsolösningar ska komma till nytta inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten i kontakten med patienterna och brukarna.

– Vi vill inspirera till att arbeta med e-hälsa och digitalisering hos landsting, kommuner och privata vårdgivare. Visa hur e-hälsa kan underlätta vardagen, göra det bättre för patienterna och öka kvaliteten i vården. Bland annat ger vi exempel på digital verksamhetsutveckling inklusive fiktiva dramatiserade patientfall, säger Evamaria Nerell, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

På webbplatsen finns även studiosamtal där politiker, beslutsfattare, profession, patienter, etiker och jurister talar om sin roll i digitaliseringen av vården.

– Ett särskilt avsnitt ägnas åt juridiskt stöd för dokumentation. Där finns fakta om hur patientjournal och personakt får användas inom vård och omsorg. Denna del av utbildningen gäller även socialtjänsten, säger Jean-Luc af Geijerstam, tillförordnad chef för samordningsavdelningen på E-hälsomyndigheten.

Webbplatsen är resultatet av ett regeringsuppdrag till Socialstyrelsen och E-hälsomyndigheten. Där fick myndigheterna i uppdrag att utveckla och tillgängliggöra ett digitalt pedagogiskt stöd för förändrings- och utvecklingsarbete med hjälp av e-hälsolösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093