23948sdkhjf

Med sikte på Göteborg

Efter flera framgångsrika år med hjälpmedelsmöten i Skåne, 7-klövern och Stockholm är det 2019 dags för Göteborg. – Den typen av möte som vi arrangerar har saknats i västra Sverige, säger Petrus Laestadius, vice vd Swedish Medtech.

I januari 2019 är det premiär för Hjälpmedel för livet - väx i din yrkesroll. Mässan arrangeras 22-23 januari på Serneke Arena i Göteborg och fokus ligger på fortbildning, inspiration och utveckling. Aktuella föreläsningar kommer att varvas med relevanta workshops och på utställningen kan kvalificerade möten med innovatörer, leverantörer och tillverkare inom hjälpmedelssektorn ske.

– Den typen av möte som vi arrangerar har saknats i västra Sverige. Ett möte där förskrivare och personer som arbetar med medicintekniska hjälpmedel både kan få utbildning på förskrivarsystem, lagstiftning, produkter, delta i fortbildande workshopar och föreläsningar. Dessutom innehåller mötena mycket inspiration. Detta behöver även personalen i Västsverige få tillgång till, säger Petrus Laestadius, vice vd på branschorganisationen Swedish Medtech, som är en av arrangörerna av mötet.

Detta är något som Ulrika Olsson, som arbetar med produktlanseringar på global nivå på Arjo, håller med om:

– Vi har sett att vårt upplägg på möte där fokus har legat på fortbildning har fallit väldigt väl ut på de andra platserna där vi arrangerat dessa. Samma efterfrågan på fortbildning har vi hört av kunder i Västra Götalandsregionen. Det är inte lätt att få ett utbud som är helt riktat till vår målgrupp på andra mässor.

Under flera år har liknande hjälpmedelsmöten arrangerats på olika platser i Sverige. Swedish Medtech har i nära samarbete med landsting och regioner arbetat fram en modell för dessa möten som riktat sig mot förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra som arbetar i branschen.

– Vi har under flera år arrangerat den här typen av möten i 7-klövern, Skåne och Stockholm och responsen från alla de som arbetar med hjälpmedelsfrågor i de här delarna av landet har varit så otroligt positiv! Varje år har bjudit på nya rekord i deltagarantal och antal utställande företag. Deltagarna och de arrangerande landstingen och kommunerna har varit väldigt positiva i sina utvärderingar och antalet landsting som vill haka på har ökat. I mars till exempel kommer förskrivare, hjälpmedelschefer med flera från Blekinge att delta i Skånes möte Hjälpmedel & Välfärdsteknologi, säger Petrus Laestadius.

På de här mötena kan besökarna, som till största del arbetar inom kommuner och landstingen, få tid med leverantörerna att ställa ingående frågor kring teknik, arbetssätt och få testa medicintekniska hjälpmedel för att bli bättre på sina arbeten. Kvalificerade föreläsningar och workshops hålls i ämnen som utgör kärnan i en förskrivares arbete. Som leverantör möter man de som är målgruppen: förskrivarna.

– Hjälpmedelsmötena ger oss möjlighet att träffa många av våra användare på ett och samma ställe. Vår erfarenhet är också att besökarna har bra utbyte på dessa aktiviteter. För oss är ett hjälpmedelsmöte i Göteborg extra viktigt då vi har många användare och produkter ute i området, förklarar Magnus Högberg, vd Care of Sweden.

– Alla som besöker de här mötena är relevanta. De som hittills besökt möten är arbetsterapeuter, fysioterapeuter, inköpare, sjuksköterskor, beslutsfattare, politiker och andra som arbetar med frågorna i kommun- och landstingsorganisationerna, avslutar Petrus Laestadius.

Vill du veta mera? Kontakta projektledare Anders.arehag@mentoronline.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096