23948sdkhjf

3D-modell av hjärtat går upp i molnet

Dassault systèmes har utvecklat en simulerad modell av det mänskliga hjärtat. Med hjälp av molnet kan fler nu använda tjänsten.

Genom projektet Living heart driver Dassault systèmes utvecklingen och användningen av simulerade 3D-modeller av hjärtat vid behandling, diagnos och förebyggande av hjärtsjukdomar.

Nu utökar bolaget tillgängligheten till modellen genom att skapa Living heart som molntjänst. På det viset kommer teknologin även de mindre life science-bolagen till del, trots att de ofta inte har tillgång till högpresterande datorer på samma nivå som större aktörer i branschen.

– Medicinsk teknik behöver testas tusentals gånger under utvecklingsfasen. I molnversionen av Living heart är det möjligt att göra ett obegränsat antal tester samtidigt i det simulerade hjärtat, i stället för ett åt gången. Detta innebär inte bara tids- och kostnadsbesparingar men också att barriären för innovation sänks avsevärt, säger Joe Formicola, vd och chefsingenjör på Caelynx, i ett pressmeddelande.

Dassault Systèmes samarbetar med FDA för att anpassa sig till det amerikanska regelverket för simulering och modellering. Med hjälp av andra samarbeten med forskare, läkare tillverkning av medicinsk utrustning och myndigheter har Living heart bidragit till ökad förståelse för hjärtsjukdomar och studier av säkerhet och effektivitet i medicinsk utrustning. Åtta studier har hittills publicerats. Nyligen användes också modellen för att simulera detaljerade läkemedelsinteraktioner med hjärtats funktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063