23948sdkhjf

CE-märkning för Senzime

Medicinteknikbolaget har fått godkänd CE-märkning för Onzurf probe.

Nu har Senzime fått CE-märkningen godkänd för Onzurf probe, vilket innebär att produkten är godkänd för försäljning på den europeiska marknaden.

Produkten kommer nu att lanseras i Europa, till en början genom direktförsäljning i Skandinavien samtidigt som andra distributionsavtal etableras i övriga Europa. Onzurf probe är avsedd att användas efter olika kirurgiska ingrepp i magtarmkanalen.

– Kontinuerlig provtagning hos patienter som genomgår operation kan ge möjlighet att upptäcka tidiga komplikationer. Den kliniska marknaden söker produkter som möjliggör kontinuerlig provtagning och övervakning av vävnadsämnen för att upptäcka komplikationer efter operation. CE-märkningen av Onzurf probe är ännu en viktig milstolpe för Senzime och vi kommer nu att inleda lanseringen i Europa, säger Lena Söderström, vd för Senzime.

Onzurf probe samlar kontinuerligt in prover från ytan av ett organ i magtarmkanalen. Dessa prover kan analyseras med en extern analysator. Provtagning med produkten innebär att man kan följa patientens läkningsprocess efter operation och få tidiga varningssignaler gällande postoperativa komplikationer som exempelvis syrebrist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Löneenkät visar: Regionernas arbetsterapeuter halkar efter
Biovica får labbcertifiering i USA
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.093