23948sdkhjf

Sim-lösning klart för Brighter

Brighter har valt Arkessas lösning till den globala lanseringen av Actiste.

Brighter har valt Arkessas eUICC-lösning för den globala marknadslanseringen av Actiste som är en mobil vårdtjänst för människor med insulinbehandlad diabetes som samlar in och delar hälsodata mellan patienter och vårdgivare via ett uppkopplat hjälpmedel i fickformat.

Actiste kommer att marknadsföras och säljas som en tjänst till både konsumenter och sjukvårdsaktörer över hela världen. Arkessas eUICC, alltså ett inbyggt sim-kort, säkerställer att Actiste kan levereras till användaren uppkopplad, lokaliserad och klar för användning direkt.

Möjligheten att säkra och lokalisera anslutning och personuppgifter är ett grundläggande krav för både regeringar och konsumenter, särskilt inom vården. I maj 2018 införs exempelvis EUs nya data-förordning, GDPR, som innebär att organisationer måste dokumentera och rapportera var och hur de lagrar personuppgifter, hur de samlas in och vem som kan komma åt informationen.

Genom att göra det möjligt att styra vilka mobilnät som används för datakommunikation, skapar Arkessas eUICC-lösning förutsättningar att följa den typen av förordningar.

– Diabetes är ett snabbt växande samhällsproblem och kommer enligt WHO att utgöra en av de vanligaste dödsorsakerna år 2030. Kostnaden för att behandla diabetes beräknas uppgå till 670 miljarder dollar redan i år. Brighter är perfekt positionerat för att möte dessa utmaningar med Actiste och vi är mycket glada att få vara delaktiga i deras globala expansion med vår eUICC-lösning, säger Arkessas vd Andrew Orrock.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078