23948sdkhjf

Elekta och Stockholm enas om att enas

Idag undertecknade Stockholms läns landsting och Elekta en avsiktsförklaring gällande den långsiktiga överenskommelsen om utrustning.

Nu förväntas oklarheterna kring leverenser av Elektas utrustning till Stockholm läns landsting var uppklarade. Elekta kommer enligt ett pressmeddelande från företaget att fortsätta utrusta den nya strålterapiavdelningen på Södersjukhuset i Stockholm och att tillhandahålla brachyterapilösningar till Nya Karolinska Solna, NKS. Övrig utrustning på NKS får landstinget hitta på annat håll

– Avsiktsförklaringen ger båda parter ett konstruktivt sätt att gå vidare och samarbeta för Stockholms läns landsting att utöka cancervårdstjänster. Som ett Stockholmsbaserat företag ser vi fram emot att fortsätta att tillhandahålla cancervård i världsklass till patienterna i Stockholm, säger Richard Hausmann, Elektas vd och koncernchef. 

Avsiktsförklaringen förväntas bli ett bindande kontrakt senast 31 januari 2018.

Värdet på den återstående delen av kontraktet förväntas uppgå till cirka 160 miljoner kronor. Den ursprungliga ordern var värd cirka 350 miljoner kronor över en trettonårsperiod.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078