23948sdkhjf

Ny tjänst kopplar genetik till kost och träning

Med ett nytt samarbete och en mobilapp kopplar två svenska bolag genetisk information till hur vi ska sköta vår kost och träning.

Dynamic code gör gemensam sak med Lifesum utifrån det faktum att vi alla har olika förutsättningar för att bibehålla vår hälsa. Vi reagerar olika på olika träning och vi påverkas olika av den mat vi äter. Med hjälp av Dynamic codes DNA-tester kan man få svar på vilka anlag man har för övervikt och höga blodfetter, samt hur BMI påverkas av olika fetter. Med ett test för muskelegenskaper kan man få svar på hur ens träning bör läggas upp, beroende på vilka mål man har.

Utifrån resultaten på DNA-testerna kan man sedan gå vidare med Lifesums mobilapp, för att få en personlig plan för kosthållning och träning, med koll på kalorier, protein, kolhydrater och fett, kombinerat med träning och andra aktiviteter.

– Genom samarbetet får kunderna nu hjälp med både sina genetiska förutsättningar och anpassade kost- och hälsoplaner. Vi fyller igen ett glapp mellan kunskap och handling som ger större motivation och möjligheter för människor att också lyckas med sina satsningar, säger Anne Kihlgren, vd för dynamichealthcare.se, i ett pressmeddelande.

– Utvecklingen av självtester skapar helt nya möjligheter för människor att ta mer ansvar för sin egen hälsa. Det här innebär en ny intressant riktning för oss och på sikt är målsättningen en djupare förståelse för hur kostvanor och träning kan anpassas efter individuella förutsättningar, säger Henrik Torstensson, vd på Lifesum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078