23948sdkhjf

Lucka 8 - vem döljer sig här?

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i medtech-världen har på sin önskelista.

I lucka 8 finns Robert Winroth, innovationslandstingsråd Västerbottens läns landsting. Han är en av drivkrafterna bakom den nya ersättningsmodellen för innovationer som landstinget i Västerbotten har tagit fram. 

Vad tycker du förstör julstämningen?

– Att nästan alla beslutsfattare ännu efter alla dessa år fortfarande fokuserar på de enskilda delarna och stuprören istället för helheten. Senaste tekniken, appen, pilotprojekten lyfts fram istället för att synliggöra och ta fighten med de underliggande strukturella hindren som direkt hindrar oss uppnå storskalig implementering.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Att tomten hjälper oss eliminera alla kvarvarande små hinder så att 2018 blir Västerbottens läns landstings mest magiska och framgångsrika år. Året då vi i stor skala visar att vägen framåt för vården och nationen Sverige är innovation i partnerskap med industrin.

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

– Självklart det fantastiska resultatet av Västerbottens läns landstings framgångsrika resa de senaste fem åren med innovation i partnerskap. Win-Win partnerskapet 5.0 mellan vården och industrin - att det lyfts som verktyget med stort V för att klara av att genomföra den absolut nödvändiga transformation som hälso-och sjukvården står inför.

Här hittar du lucka 7

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078