23948sdkhjf

Svårast sjuka skickas från NKS

Övervakningsutrustningen på Nya Karolinska Solna krånglar och de svårast sjuka hjärtpatienterna skickas till andra sjukhus i närheten.

Det var i förra veckan som avvikelserna upptäcktes. Det visade sig vara störningar på nätverket i den nya sjukhusbyggnaden i Solna som gör att övervakningssystemet för telemetrin, hjärtrytmregistreringen, inte fungerar som den ska.

- Vi gör allt för att upprätthålla en god patientsäkervård inom Tema Hjärta och Kärl på Karolinska. Den situation vi har med nätverket och hur det påverkar övervakningssystemet för telemetri är inte tillfredsställande. I nuläget har vi ingen prognos för när störningen som påverkar övervakningssystemet för telemetrin är löst. Vi jobbar med både kort- och långsiktiga åtgärder för att lösa detta, säger Anders Ahlsson, Temachef på Hjärta och Kärl.

Patienter med hjärtinfakter och liknade svåra fall skickas nu till andra sjukhus.

Nu vidtar ledningen följande åtgårder, enligt pressmeddelande från Karolinska Universitetssjukhuset:

  • Kapaciteten är minskad från 45 disponibla vårdplatser till 41 vårdplatser. De utesluter inte ytterligare neddragningar.

  • Ökat internt samarbete mellan Karolinska Universitetssjukhuset, mellan Huddinge och Solna. Lämpliga patienter kan flyttas från Solna till Huddinge där det finns full övervakning. 

  • Mer externt samarbete mellan andra sjukhus inom SLL, framförallt med Danderyds sjukhus och Södersjukhuset som tar emot patienterna.

  • Extra personal övervakar på patientrummen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078