23948sdkhjf

SLL hotar att bryta avtal med Elekta

Stockholms läns landsting är inte nöjda med Elektas leveranser av strålkanoner.

Under hösten 2016 vann Elekta Stockholms läns landstings upphandling av tio strålkanoner till Nya Karolinska sjukhuset. Avtalet var värt en halv miljard. Men nu, ett år senare tycks SLL ha tröttnat på sin leverantör. Det framgår av en skrivelse från landstinget, som tidningen Affärsvärlden har tagit del av.

Enligt Affärsvärlden skriver SLL att leveranserna varit undermåliga. I en första etapp bedömdes mjukvaran till maskinerna vara för dålig. Och när det blev dags för ombesiktning fick Elekta en chans, i september, att rätta till problemen, men inte heller då var besiktningsmannen från SLL nöjd. Bolaget har nu fått ytterligare en chans, fram till den 13 november, på sig att lösa problemen, något de alltså inte gjort enligt landstingets skrivelse.

Nu hotar landstinget med att häva avtalet.

Gert van Santen är kommunikationsansvarig på Elekta. I ett mejl till Affärsvärlden tillbakavisar han kritiken från SLL.

– Vi vänder oss starkt mot påståendet att vi varit passiva gentemot SLL:s krav och en total besiktning är inte möjlig förrän vi fått vår utrustning på plats och som det ser ut nu får Elekta inte installera utrustning.

– Vår utrustning finns installerad på Södersjukhuset, vi finns på 6 000 sjukhus runt om i världen och bland dem finns de mest berömda och bästa universitetssjukhusen i världen.

Inom en månad väntas SLL ta ett beslut om de vill häva avtalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126