23948sdkhjf

Tufft för Dignitana

Dignitana meddelar att bolagets rörelsekapital kommer att vara förbrukat i mitten av november.

Skalpkylningsföretaget Dignitana fortsätter att gå framåt på den amerikanska marknaden, både vad gäller antalet behandlingar och storleken på omsättningen. Man siktar på att ha 130 installerade system vid årets slut och senast i början av oktober tillkännagav man åtta nya avtal med kliniker runt om i landet.

Samtidigt är målet på 130 system en kraftig sänkning av den tidigare målsättningen, som var 200 system. Som orsak anger Dignitana att marknadsintroduktionen har tagit längre tid än beräknat, vissa system haft kvalitetsbrister, att det numera finns flera leverantörer att välja mellan och att systemet tar tid att installera när väl kontrakten är skrivna.

Dignitana meddelade i förra veckan att dess största kund, Memorial Sloan Kettering vill omförhandla sitt långsiktiga avtal till ett kortsiktigt, något som leder till att bolagets rörelsekapital kommer att vara förbrukat redan i mitten av november. Efter beskedet förlorade bolagets aktie 40 procent av sitt värde. Sedan årsskiftet har aktien gått ner med 75 procent. 

Nu presenterar Dignitanas styrelse en företrädesemission om 43 miljoner kronor, som ska säkra driften under nästa år och ge utrymme för utveckling och en viss likviditetsbuffert. Emissionen är säkerställd till 34 miljoner kronor och kommer att genomföras om den beslutas av en extra bolagsstämma den 4 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078