23948sdkhjf

Karolinska bjuder in företag att utveckla AI

Tillsammans med företag och organisationer vill Karolinska universitetssjukhuset utveckla AI-lösningar.

Den 7 november håller Karolinska ett öppet möte för företag och organisationer med kompetens inom artificiell intelligens. Via den regionala satsningen Verklighetslabbet integrerad AI-diagnostik, I-aid, söker man partners för att utveckla AI-lösingar inom bilddiagnostik för Stockholms läns landsting. Projektet ska generera faktiska AI-lösningar tillsammans med vårdverksamheter och företag.

– AI kommer att ge helt nya möjligheter inom diagnostik de kommande åren. Därför bjuder vi in ledande aktörer att driva utvecklingen tillsammans med oss, utifrån vårdens behov. Målet är att patienterna så snart som möjligt kan dra nytta av den nya tekniken på ett säkert sätt, säger Nicke Svanvik, innovations- och utvecklingsdirektör, Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Vid mötet den 7 november kommer Karolinska att presentera ett antal pilotprojekt, som man har ringat in utifrån kliniska behov. Man kommer också att berätta om hur samarbeten kan organiseras, för att göra hugade partners medvetna om spelreglerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203