23948sdkhjf

Framgång för pausgympa

Ta en paus och rör på dig - det har Healthtechbolaget Pausit tagit fasta på och når nu 125 000 människor i Sverige med sitt gympaprogram på datorn.

Det svenska healthtechbolaget Pausit erbjuder ett program som installeras på datorn som påminner användaren om att ta avbrott för att röra på sig. Övningarna visas direkt på datorn. Utan att ta in något externt kapital når bolaget nu 125 000 unika användare på olika arbetsplatser runt om i Sverige med sin pausgympaprodukt och nu förbereder sig företaget på en internationell satsning.

– Det känns väldigt kul att vi nu når 125 000 företagsanvändare. Vi har jobbat hårt för detta under flera års tid och vuxit i det tysta, säger Mikael Wahman, delägare i Pausit.

Besvär från nacke, axlar och rygg är några av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i Sverige. Det har också påvisats att det är viktigt att ta många korta pauser under en arbetsdag - inte bara att sitta mindre tid totalt. Denna kunskap var grunden när bolaget grundades.

– Det är ett genomtänkt program som gör människor gott och som kan användas långsiktigt. Våra nöjda användare har spridit vetskap om oss till andra och på så sätt har vi kunnat växa vidare, säger Dan Gustafsson, vd för Pausit.

Tidigare i somras blev Pausit en del av Business Swedens acceleratorsprogram Leap, där de arbetar för att skynda på en internationalisering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094