23948sdkhjf

"Mitt hälsoarmband säger åt mig att gå och lägga mig"

– Digital hälsa är den nya folkhälsan menar innovationslandstingsrådet Daniel Forslund på Medtech Café i Almedalen.

Han är innovationslandstingsråd i Stockholm sedan 2014 och något av en kändis i vård-Sverige. Under Almedalsveckan är han engagerad i inte mindre än 35 olika evenemang. Under måndagsmorgonen var han gäst på Medtech Magazines Medtech Café där han svarade på publikens frågor om innovation.

– Jag är driven av förnyelseprocessen som vården befinner sig i och jag vill inte fälla idéer bara för att de kommer från ett annat politiskt håll än mitt eget.

Att göra vården tillgänglig är den fråga som engagerar Forslund allra mest och också det område som han menar att vården är sämst på idag.

– Vi måste kunna leverera en bättre tillgänglighet. Idag springs vi om av de nya digitala vårdaktörerna som kan ordna att möte med en läkare på bara några minuter. Dessutom måste vi kunna erbjuda de som jobbar i vården bättre beslutsstöd för annars kommer ingen att vilja jobba där.

Som Sveriges första innovationslandstingsråd har han fått driva innovationsfrågorna i motvind ibland.

– Medarbetarna är oftast med mig men inte alla mellanchefer. Vi måste få med medarbetarnas närmaste chef.

Under Almedalsveckan medverkar han i 35 programpunkter men även under resten av året är arbetstakten hög. Innovationslandstingsrådet lever som han lär och tar innovativa digitala lösningar till hjälp för att inte bränna ut sig:

– Jag kan stressa ner tack vara min smarta klocka. Den påminner mig om att det är dags för mig att ta en promenad och mitt hälsoarmband säger åt mig när det är dags att gå och lägga mig. Digital hälsa är den nya folkhälsan!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062