23948sdkhjf

SLL, NKS och Elekta ingår canceravtal

Stockholm läns landsting, Nya Karolinska Solna och Elekta ska tillsammans förbättra cancervården under lång tid framöver, enligt nytt avtal. Avtalet innebär också leverans av utrustning.


Förra året avslutades med att Stockholm läns landsting och Nya Karolinska Solna undertecknade ett 13-årigt samarbetsavtal med Elekta inom avancerad strålbehandling. Målet med avtalet är innovation, gemensam forskning och utbildning.

Samarbetet ska skapa "betydande förbättringar avseende tillgänglighet, vårdkvalitet och kliniska resultat för patienter som lider av cancer", står det i pressmeddelandet. Som enda leverantör kommer Elekta att utrusta cancercentren och strålterapiavdelningarna på Nya Karolinska Solna och Södersjukhuset.

– Vi ser verkligen fram emot ett nära samarbete med Karolinska och Södersjukhuset. Nya Karolinska Solna och Elekta

delar ambitionen att förbättra kvalitet och kapacitet för cancervården i Stockholmsregionen, samt att driva utveckling och forskning inom strålbehandling. Det här samarbetsavtalet kommer att ha betydelse och förbättra livet för tusentals patienter, säger Richard Hausmann , Elektas vd och koncernchef.

Nya Karolinska öppnades i fjol och kommer att innehålla linjäracceleratorer, efterladdare för brachyterapi och hela Elektas portfölj av mjukvarulösningar och långsiktig service.

Det initiala ordervärdet uppgår till cirka 350 Mkr, exklusive värdet av optioner på ytterligare utrustning och tjänster under avtalets 13-åriga löptid. 198 Mkr av ordervärdet kommer bokas under det tredje kvartalet av Elektas räkenskapsår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063