23948sdkhjf

Indien investerar i linjäracceleratorer

Inom ramarna för Indiens största investering i offentlig sjukvård ingår en diger varukorg från Elekta. 


All India Institute of Medical Science, AIIMS, ingår i det offentliga sjukvårdssystemet i Indien. Nu satsar de på cancervården och köper in svenska produkter. Enligt ett pressmeddelande från Elekta har de sålt sju linjäracceleratorer av märket Versa HD och sex enheter av brachyterapisystemet MicroSelectron, som ger intern strålbehandling, samt mjukvara, till AIIMS.

–Livmoderhalscancer rankas som den vanligaste cancertypen bland kvinnor i Indien. Brachyterapi är en av de vanligaste metoderna för att behandla livmoderhalscancer och vår fjärrstyrda efterladdningsplattform, borde gynna tusentals indiska kvinnor som lider av den här typen av cancer, säger Charles Schanen , SVP, Asien och Stillahavsregionen. Vi är mycket glada över att stödja AIIMS när de nu introducerar avancerad cancerbehandlingsteknik för att kunna behandla denna mycket vanliga sjukdom.

Varje år vänder sig cirka 4 000 nya patienter till AIIMS för att få olika strålbehandlingar. Elektas avtal med AIIMS omfattar sju anläggningar runtom i Indien.

– Enligt International Agency for Research on Cancer har Indien över en miljon nya cancerfall varje år. Landet gör emellertid stora framsteg när det gäller att utveckla sin cancervård och vi är stolta över att AIIMS har valt Elekta för att bidra till det här arbetet. Avtalet visar på Elektas engagemang i att göra strålterapi tillgängligt där det behövs bäst, säger Manikandan Bala , vd för Elekta i Indien.

Ordern bokades under Elektas andra räkenskapskvartal, och de första leveranserna påbörjas i mars 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063