23948sdkhjf

eHälsodag trotsade snökaos

Det kom ändå folk till Aula Medica vid Karolinska Institutet i Solna. Trots att Stockholm under natten och dagen fått mer snö under ett dygn i november sedan mätningarna startade.  – Jag tror att den här dagen kommer att lösa upp knutar och jag tror att Sverige kommer att bli världsbäst på life science och ehälsa, sa Torsten Håkansta, generaldirektör för eHälsomyndigheten. MedTech Magazine var på plats och fördelade ordet.
Efter en snabb omstrukturering i programmet kom eHälsomyndighetens dag om sjukvårdens digitaliseringprocesser igång. Efter ett kort välkomnande av eHälsomyndighetens generaldirektör Torsten Håkansta intog Darja Isaksson scenen och kickade igång publiken med ett inspirerande brandtal om internet och digitaliseringens möjligheter.

Även folkhälsominister Gabriel Wikström var visionär och lovade att han personligen skulle vara med och "pensionera faxen" från den svenska sjukvården.

Därefter var dagen indelad i myndighetens tre fokusområden, uppdelad på olika scener: Juridik , standarder och semantik .

Fokus Standarder modererades av MedTech Magazines Lisa von Garrelts. Se sammandrag här.

Fokus Juridik modererades av MedTech Magazines Hanna Brodda. Se sammandrag här .

Här hittar du hela dagens sändningar.

Seminarierna avslutades dramatiskt med brandalarm, som senare visade sig hade utlösts på grund av att snön täppt till ventilationen. Sedan fick besökarna, som stått ute i snön utan jackor, värma sig med nätverksmingel. Det blev en konferens som ingen kommer att glömma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094