23948sdkhjf

Ny vd på SensoDetect

Johan Olson är ny vd på det Lundabaserade diagnostikbolaget.
Den 1 december tillträder Johan Olson som ny vd på diagnostikbolaget SensoDetect. Han har tidigare arbetat med bolaget i form av konsult, sedan år 2006.

Johan Olson är entreprenör med fokus på försäljning och marknad. Han har arbetat både i Sverige och internationellt och har erfarenhet av bland annat medtech, it, fastigheter och dagligvaror. På senare tid har han bland annat varit EU-kommissionens coach för små och medelstora bolag i Sverige

SensoDetect söker en ny vd sedan Martin Terins sade upp sig från rollen i juli. Sedan dess har bolagets styrelseordförande Pär Henriksson suttit på positionen som tillförordnad vd fram till att vice vd Sara Nehlstedt tog över uppdraget i oktober.

SensoDetect har utvecklat en metod med samma namn som bolaget som kan användas för att ställa objektiva diagnoser inom psykiatrin. Tekniken har sin bakgrund i forskning vid Lunds universitet. Med hjälp av mätinstrumentet SensoDetect BERA (Brainstem Evoked Response Audiometry) mäts aktiviteten i hjärnstammen hos en patient som utsätts för ljudstimuli. Analysen av resultaten kan sedan användas för att diagnosticera schizofreni och ADHD med en drygt 80-procentig specificitet och sensitivitet. Bolaget arbetar nu med att vidareutveckla metoden för att kunna diagnosticera fler tillstånd.

SensoDetect handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125