23948sdkhjf

eHälsomyndigheten letar ny GD

Regeringen söker en ny generaldirektör för eHälsomyndigheten. Nuvarande generaldirektör Torsten Håkansta säger att han är kvar tills den utlysta tjänsten är tillsatt.


I samband med att myndigheten ska packas ihop och flytta till Kalmar, efter ett regionalpolitiskt beslut, avgår nuvarande generaldirektör Torsten Håkansta.



– Jag rekryterades för att bygga upp en ny, modern myndighet och är stolt över det mina medarbetare och jag har lyckats bygga upp de här första åren på eHälsomyndigheten. Tillsammans, och i samverkan med andra parter, har vi skapat ett ökat intresse för hur e-hälsa kan bidra till en bättre hälsa, vård och omsorg. Vi har också bidragit till att individer kan bli mer delaktiga i sin hälsa, och att yrkesverksamma och beslutsfattare kan få bättre stöd i sitt arbete. Den här utvecklingen av e-hälsan fortsätter, säger Håkansta i ett pressmeddelande från myndigheten.

– Nu står vi inför att flytta merparten av myndighetens verksamhet, och då känner jag att det behövs andra krafter för det. Därför har jag i samråd med Socialdepartementet kommit fram till att jag kliver av uppdraget som generaldirektör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094