23948sdkhjf

Ny projektledare på Real Heart

Fredrik Pahlm leder utvecklingen av bolagets hjärtpump.
Den 28 november tar Fredrik Pahlm plats som ny projektledare på det Västeråsbaserade medtechbolaget Scandinavian Real Heart. Där ska han driva utvecklingsarbetet kring bolagets hjärtpump, som ska kunna användas på patienter i väntan på en hjärttransplantation.

Med sig har Fredrik Pahlm erfarenhet inom utveckling av avancerad robotteknik samt mjukvara. Han kommer närmast från en roll som Area Sales Manager i Tyskland, Schweiz och Österrike på ABB Robotics. Fredrik Pahlm påbörjade sin karriär som trainee på ABB och han har sedan dess arbetat dels med teknikutveckling och dels med ledarskap.

Förhoppningen är att hans erfarenhet ska komma till användning när bolaget nu går vidare till att genomföra längre, prekliniska försök med sin hjärtpump.

- Vi är mycket nöjda med att Fredrik börjar hos oss. Hans kompetens och erfarenhet kommer att bidra mycket positivt med koordinering och planering inför våra försök. Vi har gjort en rad innovativa förbättringar på hjärtpumpen så att den lättare går att operera in. Elektroniken har miniatyriserats och nästa generations pulsstyrningsmjukvara är under utveckling inför proven, säger Christina Hugosson , vd på Real Heart, i ett pressmeddelande.

Scandinavian Real Heart handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062