23948sdkhjf

Ny tillförordnad vd på SensoDetect

Bolagets grundare och vice vd Sara Nehlstedt styr verksamheten på diagnostikbolaget fram till att en ersättare har tillsatts.
Sara Nehlstedt har tagit plats som tillförordnad vd på diagnostikbolaget SensoDetect, en roll som hon ska sköta fram till dess att en ny vd har tillsatts. Hon är vice vd på bolaget samt en av dess grundare och har suttit i ledningsgruppen sedan företaget bildades. I grunden är Sara Nehlstedt audionom.

Företaget söker en ny vd sedan Martin Terins sade upp sig från rollen i juli. Sedan dess har SensoDetects styrelseordförande Pär Henriksson suttit på positionen som tillförordnad vd.

SensoDetect har utvecklat en metod med samma namn som bolaget som kan användas för att ställa objektiva diagnoser inom psykiatrin. Tekniken har sin bakgrund i forskning vid Lunds universitet. Med hjälp av mätinstrumentet SensoDetect BERA (Brainstem Evoked Response Audiometry) mäts aktiviteten i hjärnstammen hos en patient som utsätts för ljudstimuli. Analysen av resultaten kan sedan användas för att diagnosticera schizofreni och ADHD med en drygt 80-procentig specificitet och sensitivitet. Bolaget arbetar nu med att vidareutveckla metoden för att kunna diagnosticera fler tillstånd.

SensoDetect handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079