23948sdkhjf

Jobb hotas när Baxter lägger ner projekt

Ett 60-tal tjänster kan påverkas när Lundabaserade Baxter lägger ner forskningsprojekt.
Baxter, som köpte upp svenska Gambro år 2013, har nu beslutat att lägga ner sitt forskningsprojekt Next Generation. Det skriver nyhetstjänsten 8 till 5 som tillägger att detta berör cirka 60 av de 800 personer som är anställda på bolaget i Lund. Hur många som kommer att bli av med sina jobb är dock inte klart än.

- Vi utvärderar kontinuerligt våra produkter för att ta fram så bra hjälpmedel som möjligt till våra kunder och patienter. Nu har vi beslutat att lägga ner det här specifika forsknings- och utvecklingsprojektet som för närvarande drivs av anställda i Lund, men även i andra länder som Belgien och Italien, säger Baxters informationschef Kristina Embring Klang till 8 till 5.

Baxter producerar både medicinteknik och läkemedel med fokus på bland annat hemofili och infektionssjukdomar. Köpet av Gambro stärkte bolagets enhet inom hem- och peritonealdialys.

Verksamheten i Lund har sedan tidigare drabbats av nedskärningar. Tidigare i år varslades exempelvis 75 personer i samband med en planerad flytt av delar av verksamheten till Belgien, som ska vara genomförd vid slutet av år 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.127