23948sdkhjf

Industrifonden satsar på digital hälsa

Investerarna på Industrifonden satsar inom digital hälsa och anställer Patrik Sobocki, som ny investerare med särskilt fokus på digital hälsa.
Industrifonden meddelade i veckan att Patrik Sobocki tar plats som investerarchef i investeringsteamet. Hans fokus kommer att ligga på att utveckla Industrifondens nuvarande portfölj samt på att genomföra nyinvesteringar inom främst digital hälsa.



Patrik Sobocki kommer närmast från en roll som operativ chef för Europaverksamheten inom Real World Evidence på hälsoinformationsföretaget IMS Health. Han var dessutom ledare för bolagets M&A-strategi. Innan IMS Health har han bland annat drivit två startup-bolag, senast som vd på Pygargus som såldes till IMS år 2013.

– Patriks djupa kunskap inom hälsoekonomi och dess betydelse för betalningsviljan inom sjukvården är tillsammans med hans aktuella erfarenheter inom digital hälsa viktiga bidrag till teamet, säger Nina Rawal, ansvarig för life science på Industrifonden, i ett pressmeddelande.

I grunden är Patrik Sobocki civilekonom med en utbildning från Handelshögskolan i Stockholm. Han har även en doktorsgrad i hälsoekonomi från Karolinska Institutet, där han idag är docent samt handledare åt både grund- och forskarutbildningsstudenter inom hälsoekonomi.

Industrifonden är en av Nordens ledande investerare inom life science. Verksamhetens fokus ligger på läkemedel, medicinteknik och digital hälsa. Några av Industrifondens portföljbolag är Pharmalink, Bonesupport och AMRA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078