23948sdkhjf

Dignitana tankar kassan

Tar in pengar till marknadsarbetet i USA.
Medtechbolaget Dignitana planerar att genomföra två nyemissioner för att ta in upp till 52,5 miljoner kronor. Den ena emissionen är en riktad nyemission om 33,1 miljoner och den andra en företrädesemission om 19,4 miljoner. I båda emissionerna är teckningskursen per aktie 15 kronor.

Företrädesemissionen är säkerställd till 75 procent genom teckningsförbindelser och garantier. Där ger 13 befintliga Dignitana-aktier rätt att teckna en ny aktie i bolaget. Teckningsperioden sträcker sig mellan den 27 maj - 10 juni 2016.

Huvudinvesterare i den riktade emissionen är det amerikanska kapitalförvaltningsbolaget Hodges Capital Management.

I december 2015 godkändes Dignitanas skalpkylningssystem Dignicap, som används för att motverka håravfall vid cellgiftsbehandling, av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Nu pågår lanseringsarbetet för fullt och de pengar som tas in genom emissionerna ska främst användas till expansionen samt utvecklingen av bolagets organisation i USA.

Cirka 15 miljoner ska gå till Dignitanas produktutveckling samt till åtgärder för att minska produktionskostnaderna för Dignicap. Utöver detta ska pengarna användas för att stärka bolagets likviditet.

Dignitanas kylsystem får godkänt för användning vid fler stadier av bröstcancer än väntat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062