23948sdkhjf

Digitalisering på Swedish Medtechs årsmöte

Digitaliseringens möjligheter och utmaningar var ämnet när Sveriges medtech-industri möttes i veckan.
Varje vår bjuder Swedish Medtech in till en dag med årsmöte och seminarier under eftermiddagen. Ämnet för i år var digitalisering. Jan Gulliksen , ordförande för Digitaliseringskommissionen och professor på KTH, började med att ge en lägesbeskrivning och berättade hur kommissionen arbetar.

Därefter följde fler analyser av ehälsoläget i dag och vad vi har framför oss. Från vården perspektiv talade läkaren Heléne Seeman-Lodding , regional programchef 3R, FVM, Västra Götalandsregionen. Hon gav en bild av hur digitaliseringen har ökat kunskapen hos patienterna, och hur det i sin tur driver kunskapstörsten hos den praktiserande läkaren.

– Det är inte så kul att sitta framför en patient som läst 20 artiklar om sitt ämne och du själv inte kan ämnet, då läser du på till nästa gång, sa hon och skrattade gott.

Mer visionära och ibland konfrontativa var strategerna Sofia Svantesson , grundare av Ocean Observation, och Darja Isaksson , grundare av Ziggy Creative Colony.

– Vad händer när medtech- och vårdföretag i andra länder vänder sig direkt till patienter i Sverige, då står ni där, sa hon och alla i publiken vaknade till.

Sofia Svantesson gav en bild av digitaliseringen i vården som fick samma effekt.

– Recession, Sveriges digitalisering inom vården befinner sig i recession.

Swedish Medtechs vd Anna Lefevre Skjöldebrand och avgående ordföranden Hans Enocson öppnade mötet och hälsade alla välkomna, därefter tog Petrus Laestadius över och modererade dagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062