23948sdkhjf

eHälsomyndigheten får digital strateg

eHälsomyndigheten har anställt Niklas Eklöf som digital strateg. Niklas ska arbeta utåtriktat både nationellt och internationellt med frågor som rör standardisering inom hälsoinformatik. Närmast kommer Niklas Eklöf från Socialstyrelsen och uppdraget som förvaltningsledare för den nationella informationsstrukturen.
På eHälsomyndigheten kommer Niklas Eklöf att arbeta inom avdelningen för digitalisering. Hans uppdrag är främst att representera myndigheten i olika sammanhang som rör hälsoinformatik och interoperabilitet. Han ska också arbeta med myndighetens omvärldsbevakning inom e-hälsoområdet.

– Att Niklas väljer att börja hos oss är en fjäder i hatten och jag vet att han kommer att bidra med kunskap och erfarenhet. Han är dessutom en driven föreläsare och det är en stor tillgång för myndigheten, säger Fredrik Frimodig , IT-chef på eHälsomyndigheten, i presmeddelandet.

Niklas Eklöf har en magisterutbildning i medicinsk informatik från Karolinska Institutet och är certifierad it-arkitekt. Innan Socialstyrelsen har Niklas arbetat som it-projektledare inom Stockholms läns landsting, bland annat med systemet Janusfönster.
– Jag har arbetat operativt, taktiskt och strategiskt med e-hälsoutveckling. Mitt engagemang bottnar i ett stort intresse för förändringsledning, att med hjälp av olika metoder och verktyg bidra till utvecklingen i en verksamhet, säger Niklas Eklöf.

eHälsomyndighetens avdelning för digitalisering ska skapa förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda de möjligheterna som ny teknik erbjuder, samt på uppdrag av beställare inom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt, enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079