23948sdkhjf

Nexstim tappar vd

Ordförande Martin Jamieson styr bolaget efter att Janne Huhtala lämnar tjänsten som vd.
Förra veckan meddelade finska Nexstim att Janne Huhtala avgår från rollen som vd för medtechbolaget. Rollen kommer att skötas av bolagets ordförande Martin Jamieson i väntan på en efterträdare.

- Jag lämnar bolaget efter mer än åtta år med teamet och efter att ha sett teknikplattformen nå fram till kommersialisering och jag har en stark tilltro till att detta bolag kommer att ha ett stort inflytande på patienters liv i framtiden, säger Janne Huhtala i ett pressmeddelande.

Helsingforsbaserade Nexstim fokuserar på icke-invasiv stimulering av olika hjärnregioner som en rehabiliterande behandling för strokepatienter. Bolaget har dessutom utvecklat Navigated brain stimulation system, NBS, vilket är det första FDA-godkända och CE-märkta instrumentet för riktad transkraniell magnetisk stimulering som en metod för att kartlägga regioner i hjärnan som styr språk och motoriska funktioner, för planeringen av hjärnoperationer.

Sedan 2014 handlas Nexstims aktie på First North .

Läs också:
De blev nordiska stjärnor
I dag delades Nordic Stars Award ut för tredje året i rad vid Stockholm Waterfront Congress Centre. Årets vinnare var Linköpingsbaserade Amra, norska Bergenbio och finska Nexstim.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08