23948sdkhjf

NKS har valt leverantör av monitorering

Monitorering av patienter är ett växande område för sjukvården. Värden ska kontrolleras. Hela tiden och överallt. Inte bara på intensivvårdsavdelningen.

Nu har upphandlarna för nya Karolinska Solna, NKS, valt leverantör av den utrustning för monitorering som ska bäras av patienterna. Systemet ska levereras av Philips.


– Vi har ett försprång i den patientnära utrustningen, med vår erfarenhet av både konsumentprodukter i kombination med att vara pålitliga leverantörer av mycket avancerad sjukvårdsutrustning, säger Johan Folkunger, chef för Philips Health Systems i Sverige.


Precis som Bild- och funktionsavtalet som Philips vann i Stockholms läns landstings upphandling för NKS, är även detta avtal omfattande formulerat. I affären ingår inte bara utrustning och support, utan även förväntningar på framtida utveckling och innovation. Helst tillsammans kund och leverantör.


– Att utveckla tillsammans är vårt sätt att jobba. Vore jag vårdgivare i dag skulle jag gå till leverantörerna och be dem hjälpa mig att förbättra flödet, öka utfallet på tekniken, men också att stanna kvar efter att de levererat och be dem att tillsammans utveckla vården. Den typen av krav tycker jag att de ska kunna ställa på oss, säger Johan Folkunger.


Monitoreringssystemet kan användas för att hela tiden mäta andningsfrekvens, puls, blodtryck och temperatur hos patienter. Mätningen ska göras av en liten apparat som fästs på patientens bröst. Det nya nu är att alla patienter som skrivs in ska utrustas med apparaten. I information från Karolinska Universitetssjukhuset uttalar sig en läkare om användningsområdet.


– Det nya systemet ska ses som en hjälp att hitta inneliggande patienter som är på väg att försämras. Vi vet att om vi gör det i tid kan många liv sparas, onödiga intensivvårdsperioder undvikas och vi tror även att vårdkvalitet och arbetsmiljön kan förbättras, säger David Konrad, överläkare och verksamhetschef på anestesi, operation och intensivvård på Karolinska Universitetssjukhuset.


Även Karolinska Huddinge kommer att få monitoreringsutrustning från samma leverantör. Avtalet mellan Stockholms läns landsting och Philips är skrivet för sex år med möjlighet till förlängning med ytterligare fyra år.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125