23948sdkhjf

Halland väljer Bactiguard



I en större upphandling för urinkatetrar föll valet på leverantören Bactiguard. Nu är de med i sortimentet i ett landsting för första gången i Sverige på egna meriter.

– Vi har arbetat metodiskt under ett års tid med att demonstrera värdet av vår teknologi och våra infektionshämmande urinvägskatetrar, säger Nina Nilsson som är marknadsansvarig på Bactiguard.

Vårdrelaterade infektioner kommer allt högre upp på dagordningen på landets kliniker. Att Region Hallands län väljer att satsa på medicinteknik som ska minska urinvägsinfektionerna kan visa på en ökad medvetenhet och flexibilitet om hur resistensproblematiken ska attackeras.

– Vi ser att behovet av att inkludera infektionshämmande produkter i det upphandlade sortimentet ökar. Region Halland följer nu Region Kronoberg, Landstinget Blekinge och Landstinget i Kalmar län, som har gått igenom samma process tidigare. Region Halland ser en bevisad effekt och en reducering av vårdrelaterade infektioner genom att investera i förebyggande arbete och vi hoppas att fler landsting kommer att följa efter, säger Nina Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297