Chef för nationell samordning av kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet, som har en ledande roll att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Utöver finansiering av forskning är myndigheten rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och deltar aktivt i debatten för att skapa förståelse för den långsiktiga nyttan av forskningen. För att få veta mer om Vetenskapsrådet besök www.vr.se

Sverige ska vara ett attraktivt land för internationella företag, däribland läkemedelsindustrin. De kliniska prövningarna är en viktig del för sjukvårdshuvudmän, läkemedelsindustri och akademi och kräver gott samarbete mellan dessa parter. För att stärka samordningen dem emellan har regeringen beslutat att inrätta en särskild verksamhet för kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg. Verksamheten kommer att tillhöra Vetenskapsrådet och styras av en kommitté som utsetts av regeringen efter förslag från Vetenskapsrådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt bransch- organisationer för läkemedel, medicinteknik, bioteknik och de privata vårdgivarna, www.regeringen.se/sb/d/16745


Har du ett genuint intresse för kliniska studier och vill arbeta med att bygga upp och leda arbetet vid den nya enheten för kliniska studier? Då är kanske du den chef vi söker till rollen.

Arbetsuppgifter
I din roll som chef kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och bygga upp infrastrukturen för nationell samordning av kliniska studier med avseende på att:
● Skapa och upprätthålla relevanta samarbetsstrukturer och stödfunktioner för kliniska studier
● Årligen implementera beslut om uppgifter och medel till de sex regionala stödfunktionerna samt medel till utvecklingsprojekt
● Utveckla och underhålla en nationell portal om kliniska studier samt skapa och upprätthålla nationella stödfunktioner
● Årligen följa upp och analysera miljön för kliniska studier i Sverige samt marknadsföra Sverige som ett attraktivt land för kliniska studier
● Bedriva omvärldsbevakning och genomföra internationella jämförelser för kliniska studier
● Inom området kliniska studier bistå regeringen, myndigheter och industri, med underlag och rekommendationer rörande ekosystemet för kliniska studier

I din roll som chef ska du arbeta mycket nära kommittén för nationell samordning av kliniska studier. Du ska rekrytera och leda övrig personal om cirka 10 personer. Chefsuppdraget är förenat med personal- och arbetsmiljöansvar. Du samarbetar nära med Ordföranden för Kommittén för nationell samordning av kliniska studier samt med ansvarig chef inom Vetenskapsrådet. Befattningen är placerad i Göteborg med en del nationella resor.

Vem är det vi söker?
Vi söker en person med gedigen akademisk utbildning med erfarenhet av kliniska studier, gärna klinisk farmakolog eller läkare, men andra yrkeskategorier kan också vara aktuella. För att passa i rollen bör du ha minst fem års erfarenhet som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom statlig- och/eller landstingsverksamhet och har kännedom om beslutsvägar, tidslinjer och arbetssätt inom politiskt styrda organisationer. Erfarenhet från läkemedelsindustrin är en merit men inte ett krav.

För att lyckas i rollen bör du vara förtroendeingivande och ha en stark inre drivkraft. Andra framgångsfaktorer är dina goda ledaregenskaper, ditt prestigelösa och diplomatiska förhållningssätt samt din förmåga att kommunicera på olika nivåer internt och externt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har förmåga att överblicka stora informationsmängder och göra relevanta prioriteringar.

Kontaktuppgifter
I denna chefsrekrytering samarbetar Vetenskapsrådet med PharmaRelations AB. Rekryteringsprocessen sker löpande så ansök snarast möjligt, dock senast 23 februari 2015. Om du har några frågor om befattningen, tveka inte att ta kontakt med rekryteringskonsult Torbjörn Ströberg på PharmaRelations; +46 (0)8-590 745 80 eller torbjorn.stroberg@pharmarelations.se. Du anmäler ditt intresse genom att registrera ditt CV på www.pharmarelations.se.


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Rätt använd – många möjligheter

Mat som fallprevention

23 miljoner till digital kompetens i Skåne

Dynamic code vill leverera hela vårdkedjan

I samarbete med Min doktor kan Dynamic code nu lotsa patienten från självtest till diagnos och behandling.

Smarta glasögon ska hjälpa vårdpersonal

Se hela patienten - inte bara såret

Nyhetsbrev

Att förflytta människor med smärta

Arkiv

Minska glappet mellan allround och komfortrullstol

Efter 32 år – Mabtech får ny vd

Ny screeningmetod ska lösa narkotikabrott

Skanska bygger för innovation och kommersialisering

Nu ska Skanska bygga The Loop, en mötesplats för kommersialisering av forskning och innovation.

Region Östergötland tecknar avtal om ambulansflyg

Hon utvecklar medtech hos GU Ventures

Life assays befarar kapitalbrist

Ny vd har tillträtt på Falck

Cellink öppnar kontor i Japan

Cellink har officiellt öppnat dörrarna till sitt nya kontor vid det ledande forskningsinstitutet på Kyotouniversitetet i Japan.

Kry och Lloyds apotek i samarbete

Nu kan Krys patienter ta prover på utvalda Lloyds apotek.

Capios koncernchef lämnar

Capios vd och koncernchef Thomas Berglund lämnar sitt uppdrag när efterträdare är på plats.

Bästa hjälpen mot trycksår

Relationer och kändisskap

- Jag har utan tvekan blivit annorlunda bemött för att jag är ett känt ansikte. Men jag har också fått höra att jag inte är funktionshindrad på riktigt, berättar Thomas Fogdö.

Hjälpmedel som inte alltid syns

Licensaffärer lyfter Bactiguard

Akademiska öppnar läkarchatt

Framgångar för beroendebolag

Teknik efter stroke

Prostalund tankar kassan

Apoteket plockar bort Pcure

Emil Billbäck blir vd

Läkemedelsverket varnar för barnspruta

Hon blir CFO hos Abilia

Frisq förstärker ledningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138