23948sdkhjf

Chef för nationell samordning av kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet, som har en ledande roll att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Utöver finansiering av forskning är myndigheten rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och deltar aktivt i debatten för att skapa förståelse för den långsiktiga nyttan av forskningen. För att få veta mer om Vetenskapsrådet besök www.vr.se

Sverige ska vara ett attraktivt land för internationella företag, däribland läkemedelsindustrin. De kliniska prövningarna är en viktig del för sjukvårdshuvudmän, läkemedelsindustri och akademi och kräver gott samarbete mellan dessa parter. För att stärka samordningen dem emellan har regeringen beslutat att inrätta en särskild verksamhet för kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg. Verksamheten kommer att tillhöra Vetenskapsrådet och styras av en kommitté som utsetts av regeringen efter förslag från Vetenskapsrådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt bransch- organisationer för läkemedel, medicinteknik, bioteknik och de privata vårdgivarna, www.regeringen.se/sb/d/16745


Har du ett genuint intresse för kliniska studier och vill arbeta med att bygga upp och leda arbetet vid den nya enheten för kliniska studier? Då är kanske du den chef vi söker till rollen.

Arbetsuppgifter
I din roll som chef kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och bygga upp infrastrukturen för nationell samordning av kliniska studier med avseende på att:
● Skapa och upprätthålla relevanta samarbetsstrukturer och stödfunktioner för kliniska studier
● Årligen implementera beslut om uppgifter och medel till de sex regionala stödfunktionerna samt medel till utvecklingsprojekt
● Utveckla och underhålla en nationell portal om kliniska studier samt skapa och upprätthålla nationella stödfunktioner
● Årligen följa upp och analysera miljön för kliniska studier i Sverige samt marknadsföra Sverige som ett attraktivt land för kliniska studier
● Bedriva omvärldsbevakning och genomföra internationella jämförelser för kliniska studier
● Inom området kliniska studier bistå regeringen, myndigheter och industri, med underlag och rekommendationer rörande ekosystemet för kliniska studier

I din roll som chef ska du arbeta mycket nära kommittén för nationell samordning av kliniska studier. Du ska rekrytera och leda övrig personal om cirka 10 personer. Chefsuppdraget är förenat med personal- och arbetsmiljöansvar. Du samarbetar nära med Ordföranden för Kommittén för nationell samordning av kliniska studier samt med ansvarig chef inom Vetenskapsrådet. Befattningen är placerad i Göteborg med en del nationella resor.

Vem är det vi söker?
Vi söker en person med gedigen akademisk utbildning med erfarenhet av kliniska studier, gärna klinisk farmakolog eller läkare, men andra yrkeskategorier kan också vara aktuella. För att passa i rollen bör du ha minst fem års erfarenhet som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom statlig- och/eller landstingsverksamhet och har kännedom om beslutsvägar, tidslinjer och arbetssätt inom politiskt styrda organisationer. Erfarenhet från läkemedelsindustrin är en merit men inte ett krav.

För att lyckas i rollen bör du vara förtroendeingivande och ha en stark inre drivkraft. Andra framgångsfaktorer är dina goda ledaregenskaper, ditt prestigelösa och diplomatiska förhållningssätt samt din förmåga att kommunicera på olika nivåer internt och externt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har förmåga att överblicka stora informationsmängder och göra relevanta prioriteringar.

Kontaktuppgifter
I denna chefsrekrytering samarbetar Vetenskapsrådet med PharmaRelations AB. Rekryteringsprocessen sker löpande så ansök snarast möjligt, dock senast 23 februari 2015. Om du har några frågor om befattningen, tveka inte att ta kontakt med rekryteringskonsult Torbjörn Ströberg på PharmaRelations; +46 (0)8-590 745 80 eller torbjorn.stroberg@pharmarelations.se. Du anmäler ditt intresse genom att registrera ditt CV på www.pharmarelations.se .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Rättschef till E-hälsomyndigheten

Extrem fetma - är vi beredda?

Beredskapen för att ta emot patienter med extrem fetma i sjukvården är väldigt dålig. – Detta är inte rimligt utan handlar om dålig planering, menar Kicki Reifeldt.

Getinge reserverar miljardbelopp för skadestånd

Larry Leksell vill rädda världen

Ojämlik vård, social utsatthet och entreprenörskap är bara några av samhällsfrågorna som får Sveriges medtech-magnat att vifta vilt med armarna. Larry Leksell är mannen som bestämt sig för att göra skillnad.

Krönika: Nöden har ingen lag

TV: "Våga samarbeta med Amazon och Google!"

Nyhetsbrev

TV: Spelifieringen ändrar beteenden

Arkiv

Baxter flyttar – hundratals sägs upp

Journalen i handen

Capio säljs till fransk vårdjätte

Låt datorn hitta bästa kandidaten

Med hjälp av rätt algoritmer kan vi rekrytera personal mer fördomsfritt.

1

Nya rön om balans och rädsla för fall

Forskare i Luleå har hittat ett nytt sätt att bättre undersöka orsakerna till nedsatt balans hos äldre med fallrädsla.

Lobsor får godkännande för parkinsonbehandling

“Vi har ägnat mycket tid och möda för att få bukt med nuvarande behandlings hinder.”

1

"Vi kan inte vänta på CE-märkningar"

TV: Mjukvaruföretag går in i USA

Nu flyttas neuropatienterna

Nya arbetssätt, sprillans nya lokaler och delvis ny högteknologisk utrustning. I helgen flyttar strokeenheten in i nya Karolinska Solna.

Vitrolife: Så får du en exportsuccé!

Prostalund in i Norge

Landets life science-strategi- var med och påverka den!

TV: Vårdutbildningar ska bli mer tekniska

Agneta Holmäng, professor och dekan vid Sahlgrenska Akademin, tänker föra in mer teknik i utbildningen av vårdpersonal.

Ska leda e-hälsoarbetet på Evry

Blir digitaliseringschef på Praktikertjänst

KI Innovations i samarbete med UIC

Megaupphandlingen klar: Västra Götaland har valt it-system

Här är företaget som vann upphandlingen av framtidens it-system i vården.

Boule effektiviserar produktionen 

Krönika: Det går att CE-märka AI

Camanio lanserar webbutik 

Real heart återstartar tester

Praktikertjänst värvar från Capio

Medfield tar steget till Kina

Halva röntgendosen med ny teknik

Jobb & Karriär
Orvitus vd får gå

Ny vd till Kom i kapp

Försening för Quickcool

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.221