Chef för nationell samordning av kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet, som har en ledande roll att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Utöver finansiering av forskning är myndigheten rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och deltar aktivt i debatten för att skapa förståelse för den långsiktiga nyttan av forskningen. För att få veta mer om Vetenskapsrådet besök www.vr.se

Sverige ska vara ett attraktivt land för internationella företag, däribland läkemedelsindustrin. De kliniska prövningarna är en viktig del för sjukvårdshuvudmän, läkemedelsindustri och akademi och kräver gott samarbete mellan dessa parter. För att stärka samordningen dem emellan har regeringen beslutat att inrätta en särskild verksamhet för kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg. Verksamheten kommer att tillhöra Vetenskapsrådet och styras av en kommitté som utsetts av regeringen efter förslag från Vetenskapsrådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt bransch- organisationer för läkemedel, medicinteknik, bioteknik och de privata vårdgivarna, www.regeringen.se/sb/d/16745


Har du ett genuint intresse för kliniska studier och vill arbeta med att bygga upp och leda arbetet vid den nya enheten för kliniska studier? Då är kanske du den chef vi söker till rollen.

Arbetsuppgifter
I din roll som chef kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och bygga upp infrastrukturen för nationell samordning av kliniska studier med avseende på att:
● Skapa och upprätthålla relevanta samarbetsstrukturer och stödfunktioner för kliniska studier
● Årligen implementera beslut om uppgifter och medel till de sex regionala stödfunktionerna samt medel till utvecklingsprojekt
● Utveckla och underhålla en nationell portal om kliniska studier samt skapa och upprätthålla nationella stödfunktioner
● Årligen följa upp och analysera miljön för kliniska studier i Sverige samt marknadsföra Sverige som ett attraktivt land för kliniska studier
● Bedriva omvärldsbevakning och genomföra internationella jämförelser för kliniska studier
● Inom området kliniska studier bistå regeringen, myndigheter och industri, med underlag och rekommendationer rörande ekosystemet för kliniska studier

I din roll som chef ska du arbeta mycket nära kommittén för nationell samordning av kliniska studier. Du ska rekrytera och leda övrig personal om cirka 10 personer. Chefsuppdraget är förenat med personal- och arbetsmiljöansvar. Du samarbetar nära med Ordföranden för Kommittén för nationell samordning av kliniska studier samt med ansvarig chef inom Vetenskapsrådet. Befattningen är placerad i Göteborg med en del nationella resor.

Vem är det vi söker?
Vi söker en person med gedigen akademisk utbildning med erfarenhet av kliniska studier, gärna klinisk farmakolog eller läkare, men andra yrkeskategorier kan också vara aktuella. För att passa i rollen bör du ha minst fem års erfarenhet som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom statlig- och/eller landstingsverksamhet och har kännedom om beslutsvägar, tidslinjer och arbetssätt inom politiskt styrda organisationer. Erfarenhet från läkemedelsindustrin är en merit men inte ett krav.

För att lyckas i rollen bör du vara förtroendeingivande och ha en stark inre drivkraft. Andra framgångsfaktorer är dina goda ledaregenskaper, ditt prestigelösa och diplomatiska förhållningssätt samt din förmåga att kommunicera på olika nivåer internt och externt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har förmåga att överblicka stora informationsmängder och göra relevanta prioriteringar.

Kontaktuppgifter
I denna chefsrekrytering samarbetar Vetenskapsrådet med PharmaRelations AB. Rekryteringsprocessen sker löpande så ansök snarast möjligt, dock senast 23 februari 2015. Om du har några frågor om befattningen, tveka inte att ta kontakt med rekryteringskonsult Torbjörn Ströberg på PharmaRelations; +46 (0)8-590 745 80 eller torbjorn.stroberg@pharmarelations.se. Du anmäler ditt intresse genom att registrera ditt CV på www.pharmarelations.se .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Här är finalisterna i E-health award

Imorgon, den 24 april, presenteras vinnaren av årets E-health award. Här berättar vi lite mer om de tre finalisterna.

Boule förvärvar teknologier

Samarbete mellan Strikersoft och Inovia ska ge AI i vården

Nu ska de båda bolagen skapa en effektivare vård.

Siemens innovationsbolag startar upp i Sverige

Canon väljer Arcoma

Jobb & Karriär
Värvar tidigare sjukhusdirektör

Nyhetsbrev

Mångmiljonsatsning på välfärdsteknik

I dag presenterar regeringen sin vårändringsbudget. För hälso- och sjukvårdsområdet finns en rad satsningar med - bland annat ett riktat bidrag för att öka investeringstakten av välfärdsteknik.

Arkiv

Rekordförsäljning för Sedana

Jobb & Karriär
Hon stärker myndighetens ledningsgrupp

Från Region Uppsala till eHälsomyndigheten.

Jobb & Karriär
Göran Hägglund till Frisqs styrelse

Förre socialministern föreslås som ny ledamot i Frisqs styrelse.

Hela Karolinskas styrelse byts ut

TV: Dessa vann upphandlingen av fallprevention

Nytänkande inom upphandling

Mer innovation i upphandlingen och mer innovationer i vården. Det är målet med Regions Skånes innovationsmöte som hålls idag i Stockholm. - De digitala tjänster som är riktigt användbara, de tar ingen tid alls att få människor att använda, säger Darja Isaksson, konsult och en av regeringens innovationsagent.

Natural cycles expanderar till Genève

Bolaget öppnar i Schweiz och satsar bredare på kvinnors hälsa.

Skåne digitaliserar beställningar

Bioservo får storbidrag från EU

Bolaget bakom robothandsken tilldelas utvecklingsbidrag av Horizon.

IBM dödar cancerceller

Polymerer utvecklade för datorchip har egenskaper som gör dem effektiva i att ta död på cancerceller.

Jobb & Karriär
Forska Sverige förstärker

Episurf kliver in i Spanien

Bolagets knäprodukter godkända för marknadsföring och försäljning i Spanien.

Tidskapsel och växtväggar – Biomedicum inifrån

Snart slår dörrarna upp till forskningslaboratoriet Biomedicum – ett av Europas största labb med plats för över 1600 forskare. Life Science Sweden har hälsat på i den enorma byggnaden i Solna.

Tungviktare på plats på Akademiska

Frukost om makt och ansvar

En morgon sent i mars ordnades en frukost med viktiga samtalsämnen. Makt och ansvar i medtech-världen. Maktlistans 1:a Fabian Bolin intervjuades om patientgenererad data och hur det ger patienten en stark röst.

Risk för förväxling

David Sonnek till Industrifonden

Kommer direkt från SEB:s riskkapitalverksamhet.

Hela Sverige har nu e-journal

Senzime erövrar Sydkorea

Jobb & Karriär
Kommersiell chef till Irras

Jobb & Karriär
Addvise finansiella chef lämnar

Paxman når milstolpe i USA

Jobb & Karriär
Senzagen rekryterar vetenskaplig chef

Maktlistan - så gör vi den

Nytt partnerskap för Bactiguard

Jobb & Karriär
Kry satsar på forskning och utbildning

Sedana satsar internationellt

Paxman sluter toppavtal i USA

Samlad kunskap för ryggmärgsskadade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155