Chef för nationell samordning av kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet, som har en ledande roll att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Utöver finansiering av forskning är myndigheten rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och deltar aktivt i debatten för att skapa förståelse för den långsiktiga nyttan av forskningen. För att få veta mer om Vetenskapsrådet besök www.vr.se

Sverige ska vara ett attraktivt land för internationella företag, däribland läkemedelsindustrin. De kliniska prövningarna är en viktig del för sjukvårdshuvudmän, läkemedelsindustri och akademi och kräver gott samarbete mellan dessa parter. För att stärka samordningen dem emellan har regeringen beslutat att inrätta en särskild verksamhet för kliniska studier vid Vetenskapsrådet med placering i Göteborg. Verksamheten kommer att tillhöra Vetenskapsrådet och styras av en kommitté som utsetts av regeringen efter förslag från Vetenskapsrådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt bransch- organisationer för läkemedel, medicinteknik, bioteknik och de privata vårdgivarna, www.regeringen.se/sb/d/16745


Har du ett genuint intresse för kliniska studier och vill arbeta med att bygga upp och leda arbetet vid den nya enheten för kliniska studier? Då är kanske du den chef vi söker till rollen.

Arbetsuppgifter
I din roll som chef kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och bygga upp infrastrukturen för nationell samordning av kliniska studier med avseende på att:
● Skapa och upprätthålla relevanta samarbetsstrukturer och stödfunktioner för kliniska studier
● Årligen implementera beslut om uppgifter och medel till de sex regionala stödfunktionerna samt medel till utvecklingsprojekt
● Utveckla och underhålla en nationell portal om kliniska studier samt skapa och upprätthålla nationella stödfunktioner
● Årligen följa upp och analysera miljön för kliniska studier i Sverige samt marknadsföra Sverige som ett attraktivt land för kliniska studier
● Bedriva omvärldsbevakning och genomföra internationella jämförelser för kliniska studier
● Inom området kliniska studier bistå regeringen, myndigheter och industri, med underlag och rekommendationer rörande ekosystemet för kliniska studier

I din roll som chef ska du arbeta mycket nära kommittén för nationell samordning av kliniska studier. Du ska rekrytera och leda övrig personal om cirka 10 personer. Chefsuppdraget är förenat med personal- och arbetsmiljöansvar. Du samarbetar nära med Ordföranden för Kommittén för nationell samordning av kliniska studier samt med ansvarig chef inom Vetenskapsrådet. Befattningen är placerad i Göteborg med en del nationella resor.

Vem är det vi söker?
Vi söker en person med gedigen akademisk utbildning med erfarenhet av kliniska studier, gärna klinisk farmakolog eller läkare, men andra yrkeskategorier kan också vara aktuella. För att passa i rollen bör du ha minst fem års erfarenhet som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom statlig- och/eller landstingsverksamhet och har kännedom om beslutsvägar, tidslinjer och arbetssätt inom politiskt styrda organisationer. Erfarenhet från läkemedelsindustrin är en merit men inte ett krav.

För att lyckas i rollen bör du vara förtroendeingivande och ha en stark inre drivkraft. Andra framgångsfaktorer är dina goda ledaregenskaper, ditt prestigelösa och diplomatiska förhållningssätt samt din förmåga att kommunicera på olika nivåer internt och externt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har förmåga att överblicka stora informationsmängder och göra relevanta prioriteringar.

Kontaktuppgifter
I denna chefsrekrytering samarbetar Vetenskapsrådet med PharmaRelations AB. Rekryteringsprocessen sker löpande så ansök snarast möjligt, dock senast 23 februari 2015. Om du har några frågor om befattningen, tveka inte att ta kontakt med rekryteringskonsult Torbjörn Ströberg på PharmaRelations; +46 (0)8-590 745 80 eller torbjorn.stroberg@pharmarelations.se. Du anmäler ditt intresse genom att registrera ditt CV på www.pharmarelations.se .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

AI i vården - så här ska det bli verklighet

Avslöjande siffror i rapport om vården

Den nya rapporten Future Health index som görs årligen av Philips visar att svensk vård fungerar bra, men flera länder är bättre. Bristen på teknik pekas ut som det stora problemet av hela panelen under debatt i Almedalen.

Lyckas anställa trots kandidatbrist

Många företag vill ha folk, men det är inte lätt att hitta kandidater i life science-sektorn i dag. Men det går. Se seminariet från Poolia Life Science i Almedalen.

Makt att förändra vården - så vad ska du göra?

Almedalen: bilderna, åsikterna, människorna

Bland runstenar och fornlämningar diskuterades AI, framtidens IT-system i vården och hur modern medicinteknik kan hjälpa människor på liv och död. En talande miljö menade flera av de namnkunniga deltagarna på Medtech Café i Almedalen.

Almedalen med MedTech Magazine och Life Science Sweden

Var: Gotlands Museum, Strandg 14, Visby. När: Måndagen den 2 juli kl 09.30 - 15.00

Nyhetsbrev

Delaktig patient i diabetesvård

Arkiv

Snart förenas västsveriges start up-fält igen!

Almedalens rockstjärnor inom medtech

- din guide till de viktigaste människorna i Almedalen inom medtechvärlden och de frågor som de driver.

Macchiarini-skandalen: Visselblåsare fälls

– Det är KI:s bestämda uppfattning att en visselblåsare som deltagit i en forskningsstudie och som medverkat som författare till publicerad vetenskaplig artikel, trots en anmälan, inte kan undgå eventuellt ansvar för oredlighet i forskning, kommenterar KI:s rektor.

Ny generaldirektör för Vårdanalys

Bakslag för Dignitana

Svensk sjukvård behöver ny teknik

Sjukvårdens underskott väntas öka med cirka 20 miljarder varje år om inte ny teknik får lösa vissa problem.

200 miljoner till tvärvetenskap

Plus

Vården ska lära av flygledartornet

Likt en radar ska ny teknik mäta vitala funktioner i kroppen och automatiskt larma vid avvikelser. Innan det är fara för liv. Hemmonitorering ska göra patienterna friare. - Målet är att människor ska kunna leva med sin sjukdom, inte tyngas under den, säger Mikael Wintell, på Västra Götalandsregionen.

Plus

Hemmoniterering ger trygghet

Kampen för nära vård förs av leverantörerna

Medhelp är ett av flera företag och vårdoperatörer som vill hjälpa patienter hemma. Men de får inte. – Vi har försökt få intresse för den här tjänsten i över tio år, vi har studier, ändå går det inte att få breddinfört, säger Björn Arkinger, ansvarig för vårdtjänster på Medhelp.

Krönika: AI i vården – naiv utopi eller självklar framtid?

Ny HR-chef på Apoteksgruppen

Cancertoppmöte: Tidig diagnos viktigast

Billig nålkirurgi lika bra som läkemedel

Jönköpings cancerpatienter lever längst

Sämst chans att överleva cancer efter fem år har patienterna i Gävleborg. Bäst har de som bor i Jönköping.

Krönika: Att göra-listan hösten 2018

Kry tar in halv miljard

Stort intresse för Tbc-diagnostikföretag

Nya pengar in i Immunovia

Fyra nya till Coala

Tummen upp för Braincool i USA

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116